Sportief

Bahamontes Mon Ventoux

Video
Foto's

Intro

Du vin, du pain et du boursin. Et: du vélo, natuurlijk. Toch zeker als je van plan bent om met de Bahamontes-crew en 35 collega-Bahamontes-lezers van 8 tot en met 12 september mee te trekken naar het geweldige Sporta Mon Ventoux, en dat allemaal onder de professionele begeleiding van Flamme Rouge!

Want jawel, in het najaar van 2021 kunnen jullie mee fietsen (en genieten) in het spoor van de Adelaar. Bahamontes trekt dus van 8 tot en met 12 september samen met Sporta en Flamme Rouge richting de Provence waar we zullen deelnemen aan Mon Ventoux, het geweldige event waarbij een paar duizend fietsgekke Vlamingen de strijd aangaan met de Kale Berg en volop genieten van de pracht van de Provence.

Een verblijf van vijf dagen en vier nachten in het geweldige Hotel des Pins nabij Bédoin, een paar geweldige fietstochten in de streek (geloof ons: we toeven er in een waar fietsparadijs), wijn proeven, zwemmen en luieren aan het zwembad, een paar Bahamontes-activiteiten én uiteraard deelname aan Sporta Mon Ventoux waarbij iedereen zelf zijn uitdaging kan kiezen, van Ventourist (22 km) en Ventousiast (66 km en 2299 hoogtemeters), over La Cannibalette (131 km en 3525 hoogtemeters)  tot La Cannibale (173 km en 4529 hoogtemeters)…

Kortom: een vijfdaagse waarbij u zich als een wielergod in Frankrijk zal wanen! Concreet? Concreet! Van woensdag 8 september tot en met zondag 12 september 2021.

Bahamontes Mon Ventoux 8-12 september

Programma

Vier nachten, vijf dagen half pension in Hotel des Pins (meer info op www.hotel-des-pins.fr), dat ideaal gelegen is aan de rand van Bédoin, het dorp waar de klim richting top van de Ventoux begint. Vier keer geniet u van een diner in het sfeervolle l’Esprit Jardin, het hotelrestaurant, vijf keer van een uitgebreid ontbijtbuffet, en 24 uur op 24 van een prachtige tuin met zwembad.
 

Woensdag 8 september 2021

Aankomst deelnemers : in de loop van de dag en volgens planning + fietsrit (1)
 

Donderdag 9 september 2021

Fietsrit(2): Gorges de la Nesque
 

Vrijdag 10 september 2021

 fietsrit (3): Les Baronnies
 

Zaterdag 11 september 2021

Ontbijt + fietsrit (4) Mon Ventoux event. Alle info: Mon Ventoux
 

Zondag 12 september 2021

Ontbijt-brunch

Vertrek
 

#fietsontdekbeleefgeniet.

Hotel des Pins ***

Hôtel des Pins heeft een seizoensgebonden buitenzwembad en een terras in Bédoin, aan de voet van de Mont Ventoux. U kunt genieten van een maaltijd in het eigen restaurant. Er is gratis WiFi in de hele accommodatie, die ook gratis privéparkeergelegenheid biedt.

De kamers zijn voorzien van een tv, een bureau en een iPod-dock. Ze hebben een eigen badkamer met een bad of douche. Sommige beschikken over een eigen balkon, terras of patio.Restaurant L'Esprit Jardin serveert regionale gerechten met lokale ingrediënten.

De eetkamer beschikt over een muur met een verticale tuin. U kunt ontspannen in de tuin bij het zwembad.  Hôtel des Pins bevindt zich op 36 km van Oranje en op 14 km van Carpentras. Avignon ligt op 40 km afstand en de dichtstbijzijnde luchthaven is Avignon-Provence, op 45 km van het hotel.

Inclusief

 • Vier nachten, vijf dagen half pension in Hotel des Pins (meer info op www.hotel-des-pins.fr), dat ideaal gelegen is aan de rand van Bédoin, het dorp waar de klim richting top van de Ventoux begint. Vier keer geniet u van een diner in het sfeervolle l’Esprit Jardin, het hotelrestaurant, vijf keer van een uitgebreid ontbijtbuffet, en 24 uur op 24 van een prachtige tuin met zwembad.
   
 • Fietsvervoer vanuit Gent, Waregem en Antwerpen of Groot Bijgaarden (niet verplicht, want jullie kunnen ook zelf jullie fiets meebrengen).
   
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens én na de ritten + broodjeslunch tijdens de middag.
   
 • Drie of vier fantastische fietstochten in de omgeving van de Ventoux, met fietsbegeleider, servicewagen én mecanicien.
   
 • Deelname aan het evenement Sporta Mon Ventoux op zaterdag 11 september (meer info op www.monventoux.be).
   
 • Aanwezigheid op het slotfeest van Sporta Mon Ventoux op zaterdag.
   
 • Bezoek (en meer) aan een charmant wijndomein.
   
 • Geweldige foto’s van een Bahamontes-fotograaf als uniek souvenir aan een geweldig fietsavontuur.
   
 • Een stijlvolle Bahamontes-wielertrui.
   
 • Alle administratie en boeking + reisdocumenten.

Optioneel

 • Heen en terugreis met autocar: +130 euro
 • Reis-en bijstandsverzekering: 25 euro per persoon
 • Annulatieverzekering: 45 euro per persoon 
 • Dranken aan tafel
 • Eenpersoonskamer (kan niet gegarandeerd worden)

Inschrijven

 • Via de knop 'inschrijven' kan je jouw gegevens invullen. Duid aan welke extra verzekeringen je wenst en of je eventueel met iemand die meereist een kamer wenst te delen.
 • Het voorschot is een bevestiging van de inschrijving (via de automatische betaallink). Als je kiest voor ‘overschrijving’, is je inschrijving pas bevestigd na ontvangst van het voorschot. Je krijgt daarvoor een email met verdere instructies. 
 • Wie een tegoedbon heeft ontvangen in 2020 kan inschrijven via de website, kiezen voor overschrijving (niet betalen, we krijgen de inschrijving online door) en de voucher doormailen naar inschrijvingen@flammerouge.be. 
 • Je ontvangt ongeveer 1 week na de inschrijving en betaling van het voorschot vanuit Flamme Rouge je reisdocumenten
 • Bij uw reisdocumenten ontvangt u een persoonlijke code met een login tot ‘Mijn Fietsreizen’ op onze website. Daar kan je kort voor afreis het draaiboek raadplegen en alle concrete informatie betreft de reis.
 • Gelieve al dan niet de gewenste verzekeringen aan te kruisen op je reisdocument (mocht je dit wensen en nog niet hebben aangeduid bij de inschrijving)
 • Bezorg een ondertekend exemplaar terug (per post of per email naar inschrijvingen@flammerouge.be) 
 • Een maand voor afreis dient het saldo betaald te worden. Het rekeningnummer hiervoor vind je terug op je reisdocument

Bij vragen, aarzel alvast niet ons te contacteren (Dieter: 0485 972 428)

Wij maken gebruik van cookies

De website van Flammerouge maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie