Mallorca...een waar fietsparadijs

Mallorca...een waar fietsparadijs

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden.

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard.

Eén van de vele schatten van Mallorca voor allen die komen fietsen en ondertussen willen genieten van de Serra de Tramuntana, Universeel Erfgoed en waar de fietsers de moeilijker te bereiken havens van het eiland kunnen aandoen.

We bieden je hier enkele highlights aan die je de kans geven om de mooiste hoeken van onze Serra de Tramuntana te ontdekken

een route die ons naar een van de beste fietsbeklimmingen in de wereld brengt, Sa Calobra, een kronkeling van bochten met een spectaculaire schoonheid. Een route waar we ook de Coll de sa Batalla voorbijrijden, onderdeel van de Puig Major (Escorca) en Coll dels Reis.

Cap Formentor één van de plaatsen die wordt weergegeven in alle tijdschriften en fotoalbums van elke fietser is Formentor, op deze route dé bestemming waar zelfs de sportliefhebbers niet kunnen weerstaan aan de drang om even de camera te nemen! en nog een ander voorbeeld uit de routecatalogus, aangezien we niet kunnen nalaten om de kolos van Mallorca, de Puig Major,aan te bieden doorheen Coll de Sóller, een andere symbolische etappe van het eiland.

Puig Major: en nog een ander voorbeeld uit de routecatalogus, aangezien we niet kunnen nalaten om de kolos van Mallorca, de Puig Major,aan te bieden doorheen Coll de Sóller, een andere symbolische etappe van het eiland.

Meer artikels

Meet the team! 10

Meet the team!

Ze zeggen wel eens: achter elke sterke man staat een sterke vrouw. Dit kunnen we volledig...