Zwefie 2014-2015-2016

Getuigenis

Fietsbegeleider Stijn (2016): Je vertrekt voor drie dagen naar de Vogezen met een groep startende fietsers die er drie zware trainingsmaanden hebben opzitten. Acht dames en twee mannen. Die groep vult zich dag na dag natuurlijk verder aan om de laatste dag met bijna 15 man te vertrekken voor een onvergetelijke rit. De groep was duidelijk in het begin: 'Niet meer dan 65km en vlak!'. De eerste dag reden we met rode wangen en een glimlach tot achter de oren de Bollenberg op. We hadden een kleine 80km gefietst. De tweede dag met twee super gezellige koffiestops draaide uit op 100km. Op dag drie was iedereen overtuigd om toch eens een col te proberen: Col Amic. Iedereen vertrok op zijn eigen temp en kwam boven en allen verwelkomden de laatste met een enorm respectvol applaus. Dat is kippenvel voor ons als begeleiders!

In Zwevegem heb je na drie beweegcampagnes nu een nieuwe fietsvereniging. De Zwefies! Iedereen op de fiets was de slogan. Heel wat mensen werden aangezet levenslag te bewegen.

De Ventoux was de logische eerste uitdaging (zie foto), toen was er in 2015 de Pyreneeën en in 2016 was er de campagne naar de Vogezen. Een ideale streek trouwens om in 3 niveaugroepen een fietsuitdaging aan te gaan.

Elke beweegcampagne bestond telkens uit:

  • een startdag
  • een testdag waarbij iedereen fysiek getest werd
  • een traject van drie tot vier maanden
  • heel wat testritten in niveaugroepen
  • en iedien gewenst een uitdaging die tot de verbeelding sprak en de mensen motiveerde.

Mensen aanzetten tot een duurzame en gezonde sportbeoefening is de missie van een sportdienst en daar spelen deze professionele beweegcampagnes op in. We verzorgen een pakket op maat.

Heel wat mensen hebben we in Zwevegem aangezet tot levenslang sporten want als de fietsmicrobe bijt, dan bijt ze.

.