Beweegcampagne sportdienst Izegem

Getuigenis

Stijn Werbrouck aan het woord, sportfunctionaris Izegem. Mensen aanzetten tot een duurzame en gezonde sportbeoefening is onze missie. Ik stelde de evenementen, waar we heel wat tijd in staken als dienst promotie, in vraag. Zorgen we wel voor het aanzetten tot sporten? Zetten we aan tot bewegen? Het antwoord was duidelijk: met eendagsevenementen zet je niet aan tot levenslang bewegen. Met een beweegcampagne van Flamme Rouge wel. De resultaten na vier jaar spreken voor zich.

Met de sportdienst van Izegem waren er reeds heel wat uitdagingen. Er was een eerste beweegcampagne met een begeleiding van 3 maand naar de Ventoux.  De fietscampagne ging dan naar de Vogezen, de Mont Blanc, de Galibier en dan naar de Pyreneeën.

Elke beweegcampagne bestond telkens uit:

  • een startdag
  • een testdag waarbij iedereen fysiek getest werd
  • een workshop over iets ivm de fiets (voeding, fietspositie, ... )
  • iedereen kreeg een persoonlijk beweegprogramma
  • een traject van drie tot vier maanden
  • drie testritten in niveaugroepen (vlak korte afstand, hellend middenlange afstand en klilmwerk)
  • een uitdaging die tot de verbeelding sprak en de mensen motiveerde.

Mensen aanzetten tot een duurzame en gezonde sportbeoefening is de missie van een sportdienst en daar spelen deze professionele beweegcampagnes op in. We verzorgen een pakket op maat.

Wil je als sportdienst een beweegtraject losgekoppeld van de fietsreis dan kan dat natuurlijk ook. In Zwevegem bijvoorbeeld kwam er naar aanleiding van het traject in Izegem ook zo'n beweegcampagne. Het traject in Zwevegem loopt nu al drie jaar. Daar kunnen de deelnemers deelpakketten samenstellen. Daar kan je alleen de testritten fietsen en de reis links laten liggen.

Heel wat mensen hebben we in Izegem aangezet tot levenslang sporten want als de fietsmicrobe bijt, dan bijt ze.

Een mooi verhaal: lees je hier.