ZweFie Piemonte 15-18 augustus 2019 Volzet

Informatie
Programma
Inschrijven

ZweFie, een begrip onder de Zwevegemnaren en omstreken én een 'machtige' fietsgroep om jaarlijks een uitdaging te mogen organiseren. in 2019 trekken we naar Piemonte!

Golvend, groen heuvelland tegen een decor van witte Alpentoppen. Je fietst op  door het wijnland van Gavi, Barolo en Barbaresco, van truffels en ‘bagna cauda’, van fijne chocolade en pittige salami’s. Het is onbekommerd fietsen door de bakermat van de ‘slow food’, door toeristisch nauwelijks bekende streken als Roero, Langhe en Monferrato. Bezoek eeuwenoude stadjes en vind onderkomen in een zeer goede accommodatie.

Kampioenen uit het verleden
Piemonte is de thuisbasis van vele belangrijke atleten uit het verleden: Giovanni Gerbi, ook wel bekend als "Asti's rode duivel", Costante Girardengo, de eerste "campionissimo" en Fausto Coppi, een eeuwige legende.
Om deze reden voelt de wereld "op twee wielen" zich thuis in Piemonte.

Piemonte

In het hart van de Piemonte glooien de prachtige, groene heuvels van de Monferrato en de Langhe. Dit is hét oord voor genieters: je vindt hier truffels, gefrituurde bloemen, bagna cauda, geurende stoofpotten, tomakazen en de edele nebbiolowijnen.

Je start in de historische kuurstad Acqui Terme. Door een lieflijk, golvend landschap fiets je vervolgens door het land van de legendarische Fausto Coppi naar Villa Val Lemm. Je vervolgt je toer naar het hoog gelegen Vignale Monferrata.

Hier vind je nauwelijks toeristen, maar wel magnifieke panorama's tot aan de witte toppen van de Alpen. Je bezoekt de historische stadjes Casale Monferrato en Asti, met hun nauwe straatjes en palazzi opgetrokken uit klinkers en gele tufsteen. Op de pleintjes vind je onder de oude arcades een uitnodigend, schaduwrijk terras. Je fietst verder langs dorpen en Middeleeuwse kastelen, omringd door weelderige wijngaarden, over landelijke weggetjes naar Borgomale.

Van hieruit maak je een prachtige rondrit waarbij je Alba aandoet. In dit prachtige 'stadje van honderd torens' vind je zowel romaanse, barokke als gotische bouwstijlen. Dit is het centrum van de 'slow food' en de vermaarde Barolo en Barbaresco wijnen. De fietstocht voert je verder langs een lint van prachtige dorpen, zoals Serralunga, Montforte en La Morra.

Programma

We zullen de komende periode het programma en de mogelijke ritten verder concretiseren. Daarbij houden we rekening met het fietsniveau van elke groep en dient er tevens ruimte te zijn voor Zwefie-leute naast de fiets.

Maandag 12 augustus

Inladen van de fietsen te Waregem

Donderdag 15 augustus 2019

6.55       Vlucht vanuit Brussel naar Milaan

8.30       aankomst Milaan + lokale transfer

11.00     verwelkoming en lichte lunch.

13.30     verkennende fietsrit

                Relax, diner, briefing.

Vrijdag 16 augustus 2019

Rijkelijk ontbijt

Piemonte rit voor recreant, sportief en gedreven

Relax, diner en briefing

Zaterdag 17 augustus 2019

Rijkelijk ontbijt

Piemonte rit voor recreant, sportief en gedreven

Relax

Diner en briefing

Zondag 18 augustus 2019

Rijkelijk ontbijt

Piemonte rit voor recreant, sportief en gedreven

Transfer naar de luchthaven

20.40 Vlucht Milaan-Brussel.

Hotel

Hotel Langhe Monferatto****

Dit hotel in Costigliole d'Asti ligt op het platteland van Piemonte, in de heuvels van Monferrato. Het beschikt over gratis parkeergelegenheid en kamers met airconditioning en een balkon. De kamers van Hotel Langhe & Monferrato zijn voorzien van gratis WiFi, een minibar en een eigen badkamer met een föhn. Sommige kamers hebben een bubbelbad. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een fles wijn op de kamer.  Er is een ontbijtbuffet en drankjes zijn verkrijgbaar in de bar. Het zwembad is toegankelijk voor alle hotelgasten!

Het Langhe & Monferrato Hotel bevindt zich vlak bij de A33 en op 20 minuten rijden van de steden Alba en Asti, die bekend staan om hun wijn. het restaurant is 750 meter verderop gelegen en 10 minuutjes stappen. 

http://www.hotelanghe.it/

Prijs

495 euro pp

 • Op basis van 40 inschrijvingen
 • Vliegtuigticket zal geboekt worden bij inschrijving!

Inclusief

 • Administratie en boekingen
 • Professioneel fietsvervoer (en bagagetransport)
 • Transfer heen en terug naar het hotel
 • Hotel Langhe Montferrato
  • Rijkelijk ontbijt
  • Diner
  • Zwembad
 • Reisbegeleider Flamme Rouge  fietsbegeleider en mecanicien
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Bike wash en service course
 • Ruime buffetbevoorradingen voor tijdens als na de ritten
 • Lunchpakket/ pastamaaltijd tijdens de middag
 • Fotoreportage
 • Fietsen in 3 groepen (gedreven, sportief, recreant)

Exclusief

 • Eenpersoonskamer supplement
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Vliegtuigticket HT naar Milaan Malpensa.

Gegevens

Smissepad 1

8551 Heestert

Tel: +32 485 972 428

info@flammerouge.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven