Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/flammerouge.be/www/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 897
)
Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/flammerouge.be/www/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 897
)
Toscane Deluxe 15 19 Mei 2019 - Individuen - Aanbod - Flammerouge

Array
(
  [type] => 8
  [message] => Undefined offset: 0
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/flammerouge.be/www/templates_c/05c9615f8dfedac012b3b2add974e27d01385850.file.aanbod.detail.tpl.php
  [line] => 26
)
Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/flammerouge.be/www/templates_c/05c9615f8dfedac012b3b2add974e27d01385850.file.aanbod.detail.tpl.php
  [line] => 26
)

Array
(
  [type] => 8
  [message] => Undefined offset: 0
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/flammerouge.be/www/templates_c/05c9615f8dfedac012b3b2add974e27d01385850.file.aanbod.detail.tpl.php
  [line] => 28
)
Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/flammerouge.be/www/templates_c/05c9615f8dfedac012b3b2add974e27d01385850.file.aanbod.detail.tpl.php
  [line] => 28
)
Informatie
Programma
Inschrijven

Een fietsreis door de Algarve is fietsen door de meest zuidelijke provincie van Portugal. De Algarve valt onder het district Faro. Voor fietsvakanties is het landschap en de omgeving zeer afwisselend. Aan de kust, ten westen van Faro, treft u rotsformaties met kleine strandjes en ten oosten van Faro liggen lagunes en kilometerslange zandige, zonnige stranden. De ruim 80 km lange kuststrook ten westen van Faro is toeristisch gebied. Hier liggen de grotere plaatsen als Albufeira, Portimao en Lagos. Op bepaalde punten aan de kust van de Algarve is een soort waddengebied, dat bij vloed overstroomt. Het heuvelachtige binnenland is nog vrijwel onaangetast door toerisme en is voor de liefhebber van het authentieke Portugal een schitterend gebied. De Algarve is prachtig en heerlijk voor een mooie fietsvakantie!

Winterstop? Fin de saison? Niet bij Flamme Rouge! Van 19 januari tem. 25 januari trekken wij naar het zonnige Lanzarote! Dit Canarisch eiland heeft een vulkanisch en heuvelachtig landschap en een aangename temperatuur zodat we zelfs in januari de nodige kilometers kunnen rijden tussen de lavavelden.
Op het eiland hangt een sportieve sfeer en de aparte architectuur laten zeker een indruk na. Door de vele mogelijkheden die Lanzarote te bieden heeft, staat deze reis open voor fietsers van elk niveau. De wegen zijn uitstekend en bieden veel variatie. 

Een bezoekje aan het nationaal park Timanfaya met de Vuurbergen, verse paëlla in El Golfo, een selfie aan de Mirador Del Rio, het hoort er allemaal bij tijdens deze fietstrip. #fietsontdekbeleefgeniet

Vlakke baantjes, lichte heuvels en soms wat wind maar vooral prachtige fietsroutes over een schitterend Canarisch eiland. Kortom een ideaal trainingsparcours onder de zon in januari voor fietsers van elk niveau.

Rijd met de Flamme Rouge community leden de eerste kilometers van het nieuwe jaar 2020! We spreken af aan onze nieuwe locatie in Waregem waar we starten met een lekker kopje koffie en bijhorende koek. Tijd genoeg om de beste wensen over te maken aan de Flamme Rouge familie :-) 
Daarna starten we gezamenlijk en onder motobegeleiding een ritje van 75 km. Halverwege is er een stop voorzien om de innerlijke mens te versterken / op te warmen. 
Na de rit komen we terug in Waregem waar we nog eentje of 2 ;-) drinken en de fietsdoelen van 2020 verder bespreken. 
Graag mailtje naar dries@flammerouge.be indien jij er ook bij wil zijn. 
Tot dan!

ZweFie, een begrip onder de Zwevegemnaren en omstreken én een 'machtige' fietsgroep om jaarlijks een uitdaging te mogen organiseren. in 2019 trekken we naar Piemonte!

Golvend, groen heuvelland tegen een decor van witte Alpentoppen. Je fietst op  door het wijnland van Gavi, Barolo en Barbaresco, van truffels en ‘bagna cauda’, van fijne chocolade en pittige salami’s. Het is onbekommerd fietsen door de bakermat van de ‘slow food’, door toeristisch nauwelijks bekende streken als Roero, Langhe en Monferrato. Bezoek eeuwenoude stadjes en vind onderkomen in een zeer goede accommodatie.

Kampioenen uit het verleden
Piemonte is de thuisbasis van vele belangrijke atleten uit het verleden: Giovanni Gerbi, ook wel bekend als "Asti's rode duivel", Costante Girardengo, de eerste "campionissimo" en Fausto Coppi, een eeuwige legende.
Om deze reden voelt de wereld "op twee wielen" zich thuis in Piemonte.

Een etappereis is een mooie uitdaging. Nagenieten na de rit wanneer je 's avonds met een lekker biertje in de hand, kan napraten met andere deelnemers, is niet onder woorden te brengen, wat ons betreft is het de daarvoor geleverde inspanning meer dan waard.  Er is geen mooiere, intensieve en sportievere manier om België te ontdekken dan als fietser.

Deze fietsvakantie is op en top beleven en we voegen een extra laagje beleving toe: we fietsen langs heel wat brouwerijen met degustaties en na de rit eindigen we steeds met de trappist waar we halt houden! #fietsontdekbeleefgeniet.

Begeleid Fietsen van Harelbeke naar Rome: Sinds 1871 is Rome de hoofdstad van Italië. Rome is ook de zetel van de paus, die het gezag voert over de dwergstaat Vaticaanstad, een enclave binnen de stad Rome.

De geschiedenis van Rome strekt zich uit over 2500 jaar en de stad heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de Westerse cultuur. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, maar strekt zich inmiddels uit tot aan de Tyrreense Zee. Het historische stadscentrum bevindt zich op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bekende bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II.

Met begeleid fietsen bedoelen we dat de ritten vooraf zijn uitgestippeld en dat er een volgwagen meerijdt. Ons motto samen uit samen thuis, geen koers. Iedereen kan op eigen tempo de hellingen(en) beklimmen. Eens boven (of beneden, naargelang het weer) wordt gewacht op de laatste. 's Middags wordt er gestopt om te eten (picknick, dat kunnen broodjes of koude deegwaren zijn, drank is inbegrepen). Tijdens de ritten zorgen wij ook voor de bevoorrading (fruit, water, sportdrank en verschillende versnaperingen). Fietsen zonder stress, geen tijdslimiet… met Velotour-Flamme Rouge kan het.

Mon Ventoux is een beweegcampagne van Sporta waarbij jaarlijks 2.500 fietsers zich wagen aan de beklimming van de legendarische berg Mont Ventoux. Het doel? Voor het 15de jaar op rij op je eigen tempo fietsgeschiedenis schrijven. Vorig jaar hadden we het genoegen om met KVK fietst en AGO present te zijn.

Alle eventinformatie: Mon Ventoux (Sporta)

Onbezorgd voorbereiden, het kan met onze pakketformules!

Tour 300 wordt georganiseerd op 01 Mei 2019. veloTOUR 300 met z'n 312 km  met vertrek in Waregem, Groenbek 2

veloTOUR 300 word gereden op een uniek parcours, met zijn mooie, rustige en landelijke wegen, dit zorgt ervoor dat ieder deelnemer zijn gading vindt. Harelbeke - Chimay - Harelbeke ±312 Km

We komen samen vanaf 0430 uur.Aanmelden, u krijgt het nodige. Vertrek Tour300 STIPT om 0515 uur.

Enkel met voorinschrijvingen

Tour 300 wordt georganiseerd op 24 Aug 2019..veloTOUR 300 word gereden op een uniek parcours, met zijn mooie, rustige en landelijke wegen, dit zorgt ervoor dat ieder deelnemer zijn gading vindt. Harelbeke - Namen - Harelbeke ±312 Km

We komen samen vanaf 0430 uur..Aanmelden, u krijgt het nodige. Vertrek Tour300 STIPT om 0515 uur.

Enkel met voorinschrijvingen

Zelf iets organiseren is leuk maar voor bepaalde zaken zoek je liever professionele ondersteuning. Net daarom zetten we bij Flammerouge in op pakketten.

BIKE PAKKET

Je kan bij ons kan terecht voor het transport van jullie fietsen. We kunnen 90 fietsen uiterst veilig verplaatsen naar een locatie naar keuze. (ook op huurbasis mogelijk)

Flammerouge staat voor fiets, ontdek, beleef en geniet! 

We willen dit dan ook tonen in alles wat we doen: een info avond waar we een versnelling hoger schakelen en iedere belevingsreis toelichten. We fietsen door Spanje, nemen de boot tot de Balearen, op kruissnelheid door Frankrijk richting Italië (La Bella Italia) tot nabij ons deur in de Vlaamse Ardennen. En natuurlijk lichten we onze 'specials' en 'nieuwe reizen' toe!

Een info avond om goesting te krijgen! #fietsontdekbeleefgeniet.

Elke wielertoerist heeft ooit ronkende verhalen gehoord over deze gerenommeerde cyclo : sommigen door toedoen van de schitterende ambiance, anderen hebben het over de smeltkroes van nationaliteiten of over het prachtige en uitdagende parcours, inclusief de beklimming van 4 mythische Alpencols. Samengevat heeft deze Look Marmotte Granfondo alles in zich waar een wielerliefhebber naar op zoek is! Begin juli worden alle helden van het stalen ros opnieuw op het appèl verwacht voor wat het niet te missen internationale fietsevent bij uitstek geworden is. Na de de Tour de France is de Look Marmotte Granfondo Alpes ook het belangrijkste toeristische event tijdens de zomer in de Franse Alpen.  Deelnemers aan de Marmote Granfondo Alpes hebben er vaak ontelbare uren van noeste trainingsarbeid op zitten om uiteindelijk dat éne grote doel te bereiken, de finish bovenop de top van de legendarische klim naar Alpe d’Huez. 

Het vraagt moed, opoffering en volharding om deze uitdaging over de Glandon, Télégraphe, Galibier en Alpe d’Huez aan te gaan. In ruil krijg je een ongelofelijke ervaring op de fiets en een fantastische kick bij het overschrijden van de aankomststreep!

Op zondag 10 maart, een dag na de passage van de profs over de witte Toscaanse grindwegen, kun jij er jouw koers rijden tijdens de Gran Fondo Strade Bianche. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

De Strade Bianche is een van de jongste wielerwedstrijden op de internationale wielerkalender en in geen tijd is de wedstrijd uitgegroeid tot een échte topklassieker. 

Een dag na de profs krijg ook jij de kans om dit uniek wielerspektakel zelf mee te maken. Vanuit Siena kan je  een tocht over 139 km fietsen (Gran Fondo, zelfde parcours als de vrouwenwedstrijd)  Onderweg krijg je naast de onverharde en stoffige wegen ook enkele stevige klimmetjes voor de wielen geschoven waardoor deze tocht mede door een felle wind een echte uitdaging wordt. Als apotheose wacht de slotklim naar Siena met percentages tot 16% én aankomst op de wereldberoemde en adembenemende Piazza del Campo, net zoals de profs.

Een cyclosportieve (ook wel gran fondo) is een fietsevenement voor fanatiekere wielrenners/fietsers. Een cyclosportieve is officieel geen wedstrijd, hoewel er wel gezamenlijk wordt gestart en er een klassement wordt opgemaakt. De deelnemers variëren van 'toerfietsers' tot amateurs en ex-profs. Het parcours is over het algemeen niet verkeersvrij. 

Wij willen de sportieve fietser laten genieten (zonder zorgen vooraf): je hoeft enkel en alleen aan fietsen te denken; wj regelen je registratie, boeken jou hotel, transfer en leveren de service onderweg met extra bevoorradingen, mechanische assistentie...

Cols liggen niet bij de deur. Maar côtes, hellingen en een middelgebergte om u tegen te zeggen liggen voorhanden. Over het Ardennenoffensief, tot de Vogezen over het Zwarte Woud en het Eifelgebergte tot bovenop 'Winterberg'. Een korte omschrijving van aantrekkelijke parcours binnen een straal van 600km. We maken er een unieke fietsbeleving van!

De ‘valiezenkoers’ is bij ons een meerdaagse waar fietsen en genieten hand in hand gaan! Een etappereis doorheen uitdagende fietsstreken is de droom van iedere gerespecteerde fietser. Maak er een unieke beleving van samen met Flamme Rouge. Wij zorgen voor de full-option fietsbegeleiding.

col: met name hooggelegen pas in een bergketen. én laat dat nu juist de bestemmingen zijn die voor iedere fietser tot de verbeelding spreken. Wij zoeken de bergen op vanaf eind mei-juni tot en met oktober. De bestemmingen zijn heel divers van de Franse en Italiaanse Alpen tot de Frans-Spaanse Pyreneeën, Mont Ventoux, Dolomieten, Chianti gebergte... Daag jezelf uit!

Tijdens de koude wintermaanden er even tussenuit, zalig genieten op de fiets onder de Mediterrane zon en de conditie bijscherpen met jouw fietsvrienden. Dit is in een notendop wat Flamme Rouge ook tijdens de eerste maanden van 2018 jou wil serveren.Daarnaast blijven we steeds trouw aan de Flamme Rouge stijl.

Dit betekent onder andere gevarieerde en ruime bevoorradingen voor, tijdens en na de rit, fietsbegeleiding met servicewagen en mechanische assistentie,  de gezellige ongedwongen sfeer, ’s avonds gezellig samenzitten en nakaarten met een leuke fotoreportage van de voorbije dag enz.

Uit de evaluaties die jullie invulden blijkt duidelijk dat jullie houden van de mix van zon – goed klimaat – heuvelachtig & uitdagende parcours.Een fietsvakantie met Flamme Rouge…dat is fietsen, beleven, ontdekken én genieten.

We hebben nu al keihard goesting in 2018 en zijn ons daarvoor dit jaar al gaan verdiepen in verschillende andere regio’s: Malaga (Nerja), Gerona, Mallorca, Gran Canaria en Calpe zijn vanaf 2018 ons Spaanse topbestemmingen.

 • Met 299 km is het in het moderne wielrennen de langste professionele eendagskoers van het jaar.
 • Haar bijnaam is La Classicissima of La Primavera ("De Lente"), al spreken sommigen ook van la prima vera, de eerste ware wielerklassieker van het jaar. 

Je fietst langs schilderachtige dorpen doorheen Italië, fietsen ontdekken, beleven én genieten. Daar staan we voor!

Het beste klimaat van Europa! De Tejeda & Almijara bergketen vormt een natuurlijke bescherming tegen de koude weersinvloeden uit het noorden. Als het in België guur, nat en koud is en vlieg tickets in de aanbieding zijn, is het de beste tijd om te fietsen in Andalusië. Gemiddeld 320 zondagen per jaar, dat is 8 uur per dag, zorgen er voor dat je bij een aangename temperatuur heerlijk kunt fietsen in Andalusië !

De Dolomieten zijn onovertroffen. De ruige rotsmassieven met hun loodrechte wanden en gekartelde toppen zijn uniek. Het typische Italiaanse sfeertje doet de rest.

Je beklimt de legendarische en historische cols die bekend zijn van de Giro d’Italia, zoals de meest beklommen pas uit deze grote wielerronde: Passo Pordoi.  Geniet van tal van adembenemende uitzichten!

 • Boeking en administratie
 • Professioneel fietsvervoer (fix-fork): opladen van de fietsen in Waregem- Gent- Sint Niklaas- Zonhoven
 • Bagagetransport: u hoeft  enkel met handbagage naar de luchthaven.
 • Vliegtuigticket heen en terug (optioneel: zie programma)
 • Lokale transfer van en naar de luchthaven (optioneel: zie programma)

De 3 Ballons is een klassieker in de Vogezen. Het panorama op de top van de Grand Ballon is adembenemend. Maar er liggen ook minder bekende pareltjes op het parcours zoals het Plateau des 1000 Étangs, het Plateau van de 1000 Meren. De naam alleen al doet wegdromen. Wie de droom in werkelijkheid wil beleven moet zijn GPS instellen op Luxeuil les Bains, de startplaats van deze Vogezenklassieker.(2018: start en aankomstplaats onder voorbehoud)

 

Een uitdagende etappereis vertrekkend vanuit de Vogezen tot boven op het topje van Cime de la Bonette (2802m) om te eindigen aan de prachtige Côte d'Azur. Er zijn heel wat hoogtemeters te overwinnen: doorheen de Vogezen tot nabij Genève-Lausanne langsheen de Mont Blanc via Cime de La Bonette (en tal van andere cols) tot in Nice.

Once in a lifetime bike experience!

Vertrek in het noorden van de Vogezen doorheen de Jura, rond de Mont Blanc (Frankrijk-Zwitserland), Champex Lac, over de Grand en Petit Bernard, Col de Mont Cenis, Izoard  en Vars, Cime de la Bonette en in dalende lijn tot in Nice.

Een 'once in a lifetime bike experience! Ga de uitdaging aan en rij deze machtige etappereis: Giro di Grinta.

Vanuit Milaan Bergamo trekken we richting het Gardameer, doorheen de dolomieten richting de Italiaanse Alpen met de Stelvio als 1 van de kleppers. Tot slot fietsen we opnieuw zuidwaarts richting Lombardije. Een unieke beleving en uitdaging voor de gedreven wielerliefhebber. 

Deze trip tijdens de paasvakantie naar Italië mag je echt niet missen. Een leuke mix van sport, cultuur en zon. De #fietsontdekbeleefgeniet staat centraal tijdens deze reis. De reis staat ook open voor partners die niet fietsen maar willen genieten van voorjaarszon, kleine dorpjes, cultuur en lekker eten.

Lekker eten, mooie kamers, afgesloten ruimte voor fietsen, zwembaden, fitnessruimte, …Dit hotel wordt ook met stip gekozen wanneer de profs in de winter daar hun stage doen.

Waarom Calpé? De regio is bekend onder de naam ‘Costa Blanca’, wat witte kust betekent. Dit maakt de regio mooier in de maanden december en januari. Het klimaat kan omschreven worden als 9 maanden lente en 3 maanden zomer. Calpe ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft ook een bijzonder mild microklimaat met warme zomers (gemiddeld 30°C) en comfortabele winters (gemiddeld 17°C) wat ook deze regio tot een waar fietsparadijs maakt. Calpe ligt in een dal dus enig klimwerk is noodzakelijk maar eens buiten Calpe opent zich in het achterland een weelde aan ritmogelijkheden en afstanden waardoor er kilometers en niveauverschillen naar ieders smaak en vermogen te vinden zijn. Coll des Rates is de bekendste klim daar in de buurt met een lengte van rond de 6 km en gemiddeld percentage van ook 6%.

Lekker eten, mooie kamers, afgesloten ruimte voor fietsen, zwembaden, fitnessruimte, …Dit hotel wordt ook met stip gekozen wanneer de profs in de winter daar hun stage doen.

Waarom organiseert Flamme Rouge dit (ook)? Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit ons aanbod nog verbreedt zodat jullie ook in het voorjaar bij ons terecht kunnen. Daarnaast willen we de Flamme Rouge stijl ook hier kunnen aanbieden (lees: enorm gevarieerde en ruime bevoorradingen voor, tijdens en na de rit / fietsbegeleiding met servicewagen en mechanische assistentie / de niet-competitieve en gezellige sfeer, leuke fotoreportages,… 

Lekker eten, mooie kamers, afgesloten ruimte voor fietsen, zwembaden, fitnessruimte, …Dit hotel wordt ook met stip gekozen wanneer de profs in de winter daar hun stage doen.

Waarom organiseert Flamme Rouge dit (ook)? Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit ons aanbod nog verbreedt zodat jullie ook in het voorjaar bij ons terecht kunnen. Daarnaast willen we de Flamme Rouge stijl ook hier kunnen aanbieden (lees: enorm gevarieerde en ruime bevoorradingen voor, tijdens en na de rit / fietsbegeleiding met servicewagen en mechanische assistentie / de niet-competitieve en gezellige sfeer, leuke fotoreportages,… 

Lekker eten, mooie kamers, afgesloten ruimte voor fietsen, zwembaden, fitnessruimte, …Dit hotel wordt ook met stip gekozen wanneer de profs in de winter daar hun stage doen.

Waarom organiseert Flamme Rouge dit (ook)? Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit ons aanbod nog verbreedt zodat jullie ook in het voorjaar bij ons terecht kunnen. Daarnaast willen we de Flamme Rouge stijl ook hier kunnen aanbieden (lees: enorm gevarieerde en ruime bevoorradingen voor, tijdens en na de rit / fietsbegeleiding met servicewagen en mechanische assistentie / de niet-competitieve en gezellige sfeer, leuke fotoreportages,… 

Lekker eten, mooie kamers, afgesloten ruimte voor fietsen, zwembaden, fitnessruimte, …Dit hotel wordt ook met stip gekozen wanneer de profs in de winter daar hun stage doen.

Waarom organiseert Flamme Rouge dit (ook)? Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit ons aanbod nog verbreedt zodat jullie ook in het voorjaar bij ons terecht kunnen. Daarnaast willen we de Flamme Rouge stijl ook hier kunnen aanbieden (lees: enorm gevarieerde en ruime bevoorradingen voor, tijdens en na de rit / fietsbegeleiding met servicewagen en mechanische assistentie / de niet-competitieve en gezellige sfeer, leuke fotoreportages,… 

Stel je voor: begin maart een weekje kunnen trainen in de voorjaarszon bij een aangename 20°C. Een ideale voorbereiding om top te zijn tijdens de voorjaarsklassiekers.

Waarom Calpe ? De regio is bekend onder de naam ‘Costa Blanca’, wat witte kust betekent. Dit maakt de regio mooier in de maanden december en januari. Het klimaat kan omschreven worden als 9 maanden lente en 3 maanden zomer. Calpe ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft ook een bijzonder mild microklimaat met warme zomers (gemiddeld 30°C) en comfortabele winters (gemiddeld 17°C) wat ook deze regio tot een waar fietsparadijs maakt. Calpe ligt in een dal dus enig klimwerk is noodzakelijk maar eens buiten Calpe opent zich in het achterland een weelde aan ritmogelijkheden en afstanden waardoor er kilometers en niveauverschillen naar ieders smaak en vermogen te vinden zijn. Coll des Rates is de bekendste klim daar in de buurt met een lengte van rond de 6 km en gemiddeld percentage van ook 6%.

Stel je voor: begin maart een weekje kunnen trainen in de voorjaarszon bij een aangename 20°C. Een ideale voorbereiding om top te zijn tijdens de voorjaarsklassiekers.

Waarom Calpe ? De regio is bekend onder de naam ‘Costa Blanca’, wat witte kust betekent. Dit maakt de regio mooier in de maanden december en januari. Het klimaat kan omschreven worden als 9 maanden lente en 3 maanden zomer. Calpe ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft ook een bijzonder mild microklimaat met warme zomers (gemiddeld 30°C) en comfortabele winters (gemiddeld 17°C) wat ook deze regio tot een waar fietsparadijs maakt. Calpe ligt in een dal dus enig klimwerk is noodzakelijk maar eens buiten Calpe opent zich in het achterland een weelde aan ritmogelijkheden en afstanden waardoor er kilometers en niveauverschillen naar ieders smaak en vermogen te vinden zijn. Coll des Rates is de bekendste klim daar in de buurt met een lengte van rond de 6 km en gemiddeld percentage van ook 6%.

Stel je voor: begin maart een weekje kunnen trainen in de voorjaarszon bij een aangename 20°C. Een ideale voorbereiding om top te zijn tijdens de voorjaarsklassiekers.

Waarom Calpe ? De regio is bekend onder de naam ‘Costa Blanca’, wat witte kust betekent. Dit maakt de regio mooier in de maanden december en januari. Het klimaat kan omschreven worden als 9 maanden lente en 3 maanden zomer. Calpe ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft ook een bijzonder mild microklimaat met warme zomers (gemiddeld 30°C) en comfortabele winters (gemiddeld 17°C) wat ook deze regio tot een waar fietsparadijs maakt. Calpe ligt in een dal dus enig klimwerk is noodzakelijk maar eens buiten Calpe opent zich in het achterland een weelde aan ritmogelijkheden en afstanden waardoor er kilometers en niveauverschillen naar ieders smaak en vermogen te vinden zijn. Coll des Rates is de bekendste klim daar in de buurt met een lengte van rond de 6 km en gemiddeld percentage van ook 6%.

Stel je voor: begin maart een weekje kunnen trainen in de voorjaarszon bij een aangename 20°C. Een ideale voorbereiding om top te zijn tijdens de voorjaarsklassiekers.

Waarom Calpe ? De regio is bekend onder de naam ‘Costa Blanca’, wat witte kust betekent. Dit maakt de regio mooier in de maanden december en januari. Het klimaat kan omschreven worden als 9 maanden lente en 3 maanden zomer. Calpe ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft ook een bijzonder mild microklimaat met warme zomers (gemiddeld 30°C) en comfortabele winters (gemiddeld 17°C) wat ook deze regio tot een waar fietsparadijs maakt. Calpe ligt in een dal dus enig klimwerk is noodzakelijk maar eens buiten Calpe opent zich in het achterland een weelde aan ritmogelijkheden en afstanden waardoor er kilometers en niveauverschillen naar ieders smaak en vermogen te vinden zijn. Coll des Rates is de bekendste klim daar in de buurt met een lengte van rond de 6 km en gemiddeld percentage van ook 6%.

In het noorden zijn de heuvels, in het zuiden is het vrijwel altijd aangenaam vertoeven vanwege de prettige temperaturen. Kenmerkend zijn de brede boulevards, palmbomen, de enorme jachten. Maar ook de baaien, bossen en stranden.  Bekend is Grasse, vroeger vanwege de leerlooierijen, maar tegenwoordig als centrum van de Franse parfumindustrie.  Nog bekender zijn Nice, Cannes en Antibes waar de anjers, rozen en anemonen vandaan komen. Houd rekening met het klimaat van de Côte d'Azur in de zomer.

 

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Dankzij het mediterrane klimaat komen mountainbikers en fietsers in Karinthië, aan de zuidzijde van de Alpen, al vanaf eind maart volop aan hun trekken. Of je nu met een mountainbike, racefiets of toerfiets op pad gaat, drie dingen kom je tijdens het fietsen in Karinthië steeds weer tegen: het fantastische panorama van bergen en meren, de smakelijke gerechten uit de regionale Karinthische Alpen-Adria-keuken en een verkwikkende sprong in een warm, drinkwaterzuiver meer. 

Mon Ventoux is een beweegcampagne van Sporta waarbij jaarlijks 2.500 fietsers zich wagen aan de beklimming van de legendarische berg Mont Ventoux.  

Alle eventinformatie: Mon Ventoux (Sporta)

Onbezorgd voorbereiden én een leuke fietsvakantie beleven, het kan met ons arrangement! We sluiten tevens aan bij enkele voorbereidende ritten! #fietsontdekbeleefgeniet

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

Girona is het nieuwe fietsmekka van Europa en dat voel je als je hier aankomt. 22 professionele ploegen zijn hier permanent gevestigd. Het prachtige, historische stadje is bezaaid met fietsenwinkels en cafeetjes speciaal voor fietsers. De meeste hotels zien de wielertoeristen heel graag komen. Hun infrastructuur werd aangepast en ook voorzien zij speciale “wielermaaltijden”. 

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun trainingsrondjes komen rijden, maar ook amateurs en wielertoeristen. Zeker als het voorjaar in België weer eens in het water is gevallen, trekken vele fietsers naar het eiland toe. Het aantal wielertoeristen is steeds groter aan het worden

De Franse Alpen, dat is meer dan Alpe d’Huez, Galibier en de Croix-de-Fer. In deze zevendaagse rondrit vanuit Genève nemen we u mee naar enkele onbekendere pareltjes van de noordelijke Alpen. Cols die niet zo vaak werden bezocht door het profpeloton maar die uitblinken door hun ongerepte natuur, schitterende panorama’s en vooral ook door hun rustig verkeer. Geen colonnes van wielertoeristen, motorrijders en caravans die op drukke zomerdagen een pest kunnen zijn op de grote Alpencols. In deze rondreis staan genieten en rust centraal.

Fietsen in Nice? We hebben alvast een mooie Engelse beschrijving gevonden

Nice, on the Côte d’Azur in France, is one of our all-time favourite cycling destinations.

The climate might not match the Canaries and it’s not as well-known as Mallorca, but cycling Nice is an excellent choice. Superb riding

Routes are varied, and the scenery is mind-blowing: think shimmering azure blue coastline and Alpine foothills that rise quickly from the coast. There are more than enough long hard climbs to test your form and, just like Mallorca, there are some crazy feats of road engineering. 

The mild, sunny climate and rain shadow of the Alps, mean the weather is generally good, and most roads are open year-around. Even in winter, you can ride up to around the 1,000 m mark, which means Col de Vence, Col de la Madone and Col de Braus should be do-able even then. 

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard. Mallorca heeft dus een grotere variatie aan fietsroutes.

Zin om Mallorca en M312 te ontdekken?
Wij organiseren samen met onze reispartner een groepsvlucht op donderdag 26/04!

Mallorca M312 is een gevestigde waarde op onze kalender geworden. Gedurende 167km, 225km of 312km het ultieme granfondogevoel ervaren op het mooiste fietseiland mét 100% verkeersvrije wegen? Of gewoon zin om als fietser Mallorca te verkennen?

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard. Mallorca heeft dus een grotere variatie aan fietsroutes.

Of het nu gaat om de langste Flow-Trail ter wereld op de Petzen in het zuiden van Karinthië, de aantrekkelijke 3-landen-tocht met de mountainbike in Villach-Faaker See, die tot 10 km lange trails bij de Millstätter See of de door de ADFC met 5-sterren geclassificeerde Drauradweg dwars door Karinthië - fietsliefhebbers kunnen in Karinthië hun hart ophalen. Ook in de regio Wörthersee zorgen flink wat kilometers aan fietsroutes voor perfect fietsplezier

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard.

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard.

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard.

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard.

Maar de allerbelangrijkste reden waarom  hier meer en meer fietsers naartoe komen zijn de routes. De hele regio ligt vol met schitterende wegen voor elk niveau. Befaamde cols, glooiende routes,… Je kan hier echt alles vinden in een zeer aangenaam mediterraans klimaat.

Het eiland is voornamelijk zeer geliefd bij hen door zijn heuvelachtige karakter. De Serra de Tramuntana en Serra de Llevant zijn de populairste delen van het eiland als het om fietsen gaat. De prachtige tussendoorstraatjes in het laagland, tussen deze twee bergketens, zijn ook meer dan de moeite waard.

We doen cols met schitterende panorama’s zoals de Joux-Plane, de Col du Joly en de Montée de Bisanne. We rijden tussen de geiten op de Col de Joux-Verte. We gaan de Tour de France 2018 achterna en rijden over de schitterende stuwdam van het Lac de Roselend. We staan stil bij het indrukwekkende monument voor de overleden Maquis op de Plateau des Glières. Voor de liefhebbers van waanzinnige haarspeldbochten zijn er de Lacets de Montvernier en de onbekendere Col de l’Arpettaz. En met de Col de l’Iseran staat ook de hoogste bergpas van Europa op het programma. Kortom, een onvergetelijke ervaring voor de liefhebbers van het pure klimmen.

Programma

Vertrek op zondag 19/01 en terug op zaterdag 25/01 – 6 fietsdagen

 • Heenvlucht Brussel - Lanzarote 14u00 - 17u10 
 • Terugvlucht Lanzarote - Brussel 18u10-23u25

We bieden een uitdagende fietsvakantie aan waar fietsen-ontdekken-beleven én genieten centraal staan.

De ritten variëren tussen 75-125 km per rit. De concrete informatie en ritimpressies maken we nog bekend.

Nieuwsgierig, vragen...aarzel niet ons te contacteren!

Programma

Vertrek op vrijdag  en terug op woensdag  – 5 fietsdagen

De zuidkust van Portugal, de Algarve, biedt vaak een goed klimaat om te fietsen, ook in de winter. Faro, de mooie hoofdstad van de Algarve met oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden, is het beginpunt van deze tocht. U fietst door gebieden met citrusgaarden, olijf- en amandelbomen, door stil en ruig boerenland en u klimt af en toe in het heuvelachtige binnenland. Natuurlijk komt u door vele authentieke dorpen en steden, zoals het pottenbakkersdorp Porches, het idyllische Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fietst u langs de prachtige lagunekust van de Algarve. Via het levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão fietst u terug naar Faro. 

We bieden een uitdagende fietsvakantie aan waar fietsen-ontdekken-beleven én genieten centraal staan. We zijn van harte welkom bij Greetje en Luc van Casa Mama Mia die ons zullen meenemen in hun mooie Portugese verhaal.

Datum: 1° RIT: ALGARVE - 108 Km

Datum: 2° RIT:ALGARVE -124 Km

Datum: 3° RIT: ALGARVE- 161 Km

Datum: 4° RIT:ALGARVE- 126 Km

Datum: 5° RIT: ALGARVE - 106 Km

Hotel

Hotel Lanzarote Village

Het elegante 4 sterren hotel Lanzarote Village ligt tegenover het strand van Los Pocillos en heeft een eigen buitenzwembad en tennisbanen en elegant ingerichte kamers met een gemeubileerd terras. Dit hotel is geweldig gelegen in de populaire badplaats Puerto del Carmen.

Vanuit uw goed uitgeruste kamer hebt u uitzicht op de zee of het zwembad.

U kunt verder zonnen bij het zwembad van het hotel, of lekker ontspannen in het bubbelbad of met een massage.

Hotel

Casa Mama Mia in Moncarapacho

Casa Mama Mia ligt in Moncarapacho en biedt accommodatie met gratis WiFi, een zwembad, barbecuefaciliteiten, een tuin en uitzicht op het zwembad.  Elke accommodatie heeft een terras met uitzicht op de tuin. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in de bed & breakfast. Mar ook s avonds kunnen we genieten van een uitgebreid Portugees diner. Als u de omgeving wilt verkennen, kunt u fietsen in de omgeving en Casa Mama Mia kan fietsverhuur regelen.

Faro ligt op 18 km van de accommodatie en Vilamoura ligt op 39 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Faro, op 22 km van Casa Mama Mia.

Prijs

vanaf 1195 euro pp

 • Op basis van tweepersoonskamer.

 • Op basis van 15 personen.(max 20 personen)

Prijs

vanaf 885 euro pp

 • Op basis van tweepersoonskamer.

 • Op basis van 15 personen.

Inclusief

 • Boeking en administratie.
 • Vlucht HT vanuit Brussel (Brussel – Lanzarote)
 • Transfers luchthaven - hotel
 • Huurfietsen ter plaatse (Cannondale, Specialized, BH, Pinaerello. Ook e-bike mogelijk!)
 • Verblijf op basis van 2-persoonskamer in Lanzarote Village **** (6 nachten)
 • Halfpension : calorie- & vitaminerijk ontbijt, buffet diner
 • Tijdens elke rit : lunch, bevoorrading & sanitaire stop
 • Fietsbegeleiding Flamme Rouge
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Deelnemers beperkt tot max.20 fietsers – gemiddeld niveau
 • Niet-fietsers & partners zijn ook welkom !

Inclusief

 • Boeking en administratie.
 • Vlucht heen en terug
 • Alle transfers in Portugal
 • Professioneel fietsvervoer en bagagetransport én verzekering
 • Verblijf op basis van 2-persoonskamer in B&B casa mama mia
 • WI-FI, lounge-hoek, privé-terrassen, tuin met buitenzwembad, …
 • Beveiligde & verzekerde bergplaats fietsen
 • Halfpension : calorie- & vitaminerijk ontbijt, 3-gangen diner
 • Water, koffie, thee & drank tijdens diner  
 • Wasdienst voor fietskledij
 • Tijdens elke rit : lunchpakket, bevoorrading & sanitaire stop
 • Fietsbegeleiding Flamme Rouge
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Deelnemers beperkt tot max.15 fietsers – gemiddeld niveau
 • Niet-fietsers & partners zijn ook welkom !

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis en bijstandsverzekering: 28€ pp
 • Annuleringsverzekering: 70€ pp

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies (bootexcursie (25€), stadsbezoek Tavira (15€) facultatief)
 • Reis en bijstandsverzekering: 28€ pp
 • Annuleringsverzekering: 45€ pp

Pakketformules

Onbezorgd voorbereiden op  Mon Ventoux,de fietsuitdaging van Sporta? Graag stellen we u onze pakketformules voor waar we jullie als reisbureau en ervaren partner op vlak van fietsreizen graag ondersteunen. U hoeft slechts aan 1 iets te denken en dat is fietsen! 

3 vragen:

 1. Hoe zullen we reizen? 
 2. Waar zullen we overnachten? 
 3. Hoe geraken alle fietsen ter plaatse? 

Wij bieden met onze pakketformules antwoorden op deze 3 vragen en kunnen een pakket samenstellen.

 1. Autocar, tgv of het vliegtuig? Ons reisbureau regelt alle transfers (ook ter plaatse)
 2. Een residentie of hotel voor de ganse groep? We hebben momenteel enkele residenties in optie en luisteren graag naar jullie wensen.
 3. De fiets veilig ter plaatse krijgen? We bieden professioneel fietsvervoer én bagagatransport aan tot 160 fietsen.
 4. Extra noden of vragen? Als partner en organisator van fietsreizen bieden we expertise aan waar gewenst.

Neem contact op met Dieter (0485 972 428) of per mail (info@flammerouge.be) voor meer informatie, we luisteren naar uw wensen en ondersteunen graag waar gewenst. 

Voor onze referenties kunt u terecht op onze projectpagina. Tot binnenkort.

Programma

Trappistenroute 2020

Start en aankomst:

Groenbek 2 te Waregem

 • Rit 1: Waregem-Doornik: 150 km
 • Rit 2: Doornik- Chimay: 135 km
 • Rit 3: Chimay- Orval: 130 km
 • Rit 4: Orval- Durbuy: 120 km
 • Rit 5: Durbuy- Hamont: 140 km
 • Rit 6: Hamont-Zoersel: 134 km
 • Rit 7: Zoersel – Waregem: 135 km

Prijs

vanaf 23 oktober online

 • op basis van een tweepersoonskamer(aparte bedden)
 • Eenpersoonskamer op aanvraag

Inclusief

 • 2 Mobiele motoseingevers(afhankelijk van grootte groep).
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Lunchpakket tijdens de middag
 • Ruime buffetbevoorradingen voor, tijdens en na de ritten
 • De bagage voorzien van je naam of kenmerk, wordt geladen in het begeleidend voertuig.
 • Overnachtingen in degelijke fietshotels
 • Op basis van half pension exclusief dranken
 • Mechanische assistentie
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • Trappistendegustaties + Trappist na de rit.
 • Goodie bag met o.a. alle trappisten (tijdens passage)

Exclusief

 • Dranken bij het avondmaal.
 • Reis-bijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering

Programma

Inladen van de fietsen op 21-22 juni 2019

Maandag 24 juni 2019

Heenreis met het vliegtuig vanuit Rijsel naar Genève

Etappe 1 : Geneve – Thonon-les-Bains, 57 km, 750 hm

Lunch en mogelijkheid om om te kleden in een hotel nabij de luchthaven. Vervolgens schudden we de beentjes al los met een kort, golvend ritje langs het meer van Geneve.

Dinsdag 25 juni 2019

Etappe 2 : Thonon-les-Bains – La Clusaz, 140 km, 3.750 hm

De eerste etappe is al onmiddellijk een stevige brok. We klimmen door het ‘geitendorp’ Les Lindarets naar de top van de Col de Joux-Verte. We krijgen schitterende panorama’s op het Mont Blanc-massief vanop de Joux-Plane. En we sluiten de dag af met het pittige tweeluik Col de Romme-Col de la Colombière. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan de Col de Romme links laten liggen (letterlijk) en rechtstreeks naar de Col de la Colombière rijden.

Etappe 2 Piano : Thonon-les-Bains – La Clusaz, 133 km, 3.400 hm

Woensdag 26 juni 2019

Etappe 3 : La Clusaz - Albertville, 141 km, 3.250 hm

Deze etappe beginnen we met de korte en steile Col des Glières. Op de top kunnen we even stilstaan bij het indrukwekkende monument voor de verzetsstrijders die hier omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. We vervolgen onze weg over de mooie en rustige Col de Plan-Bois. Daarna rijden we over de Col de Croix-Fry en de Col des Aravis in de richting van onze aankomstplaats voor vandaag, Albertville. In de Piano-versie kan de Plan-Bois overgeslaan worden.

Etappe 3 Piano : La Clusaz - Albertville, 131 km, 2.750 hm

Donderdag 27 juni 2019

Etappe 4 : Albertville – Bourg-St-Maurice, 122 km, 3.750 hm

De etappe van de schitterende panorama’s ! Allereerst de Montée de Bisanne, een beest van een klim met een top die hoog boven de omringende valleien uitsteekt. Vervolgens is het de beurt aan de Col du Joly, een rustige, doodlopende klim. Boven wacht een indrukwekkend panorama op de Mont Blanc. In vogelvlucht is de top slechts 6 km van de Col du Joly verwijderd. Veel dichter kan je op asfalt niet komen ! Maar daar houdt het niet op. Langs de schitterende Col du Pré rijden we over de stuwdam van het meer van Roselend en zo verder naar de Cormet de Roselend. Een snelle afdaling scheidt ons nu nog van Bourg-St-Maurice waar we ons kamp opslaan.

Etappe 4 Piano : Albertville – Bourg-St-Maurice, 115 km, 3.400 hm

Vrijdag 28 juni 2019

Etappe 5 : Bourg-St-Maurice – St-Etienne-des-Cuines, 168 km, 3.250 hm

Eerst het goede nieuws, vandaag staan er maar 2 cols op het programma. Het slechte nieuws ? De eerste col is de langste col van Frankrijk. Over 47 kilometer overwinnen we maar liefst 2.045 hoogtemeters op weg naar de Col de l’Iseran, de hoogste bergpas van de Alpen. Na dit hoogtepunt gaat de rest van de rit in dalende lijn doorheen de Maurienne vallei. Maar vlak voor we onze eindbestemming bereiken, slaan de moedige zielen rechtsaf om zich te wagen aan de Lacets de Montevernier, een krankzinnige opeenvolging van 17 haarspeldbochten op 2 kilometer. En langs een indrukwekkende klifweg gaan we in één moeite door naar de Col de Chaussy, de laatste hindernis voor onze bestemming.

In de Piano versie kan je ook na de Lacets de Montvernier rechtsomkeer maken naar ons hotel

Etappe 5 Piano : Bourg-St-Maurice – St-Etienne-des-Cuines, 151 km, 2.500 hm

Zaterdag 29 juni 2019

Etappe 6 : St-Etienne-de-Cuines – Annecy, 154 km, 3.500 hm

We zetten de terugweg naar Geneve in over de legendarische Col de la Madeleine. De volgende 2 cols zijn echter een stuk onbekender. Sterker nog, de Tour de France kwam nog nooit over de Col de l’Arpettaz. Doodjammer, want deze mooie, rustige klim, met zijn talrijke haarspeldbochten, is een juweeltje. De laatste klim van de dag, de Forclaz de Montmin, biedt enkele schitterende panorama’s op het meer van Annecy.  De Col de l’Arpettaz ligt in een lusje dus die kan overgeslagen worden in de Piano versie van de rit

Etappe 6 Piano : St-Etienne-de-Cuines – Annecy, 117 km, 2.500 hm

Zondag 30 juni 2019

Etappe 7 : Annecy – Geneve, 77 km, 1.500 hm

Aangezien onze terugvlucht pas om 19.40 van de grond gaat hebben we nog ruim de tijd voor een ochtendetappe. En daarin voorzien we nog een laatste hoogtepunt, de Mont Salève.

Mogelijkheid tot omkleden en terugvlucht van Geneve naar Rijsel.

Programma

Maandag 15 juni 2020

 • Vlucht Bru-Lju (aankomst 17u10) -> Transfer hotel

Dinsdag 16 juni 2020 

 • Ljubljana – Kransjka Gora  140 km  2.250 hm

Woensdag 17 juni 2020

 • Kransjka Gora – Villach  127 km  3.000 hm

Donderdag 18 juni 2020

 • Villach – Rennweg am K.  114 km  2.750 hm

Vrijdag  19 juni 2020 

 • Rennweg am K. – Klagenfurt  137 km  2.500 hm

Zaterdag  20 juni 2020

 • Klagenfurt – Kransjka Gora  118 km   1.750 hm

Zondag  21 juni 2020 

 • Kransjka Gora – Luchthaven  102 km  1.250 hm
 • Terugvlucht : 17u55 

De profielen en highlights van deze ritten zullen nog volgen in een beschrijving.

Hotel

We verblijven in ***hotels op basis van half pension.

Alle hotels hebben een afgesloten fietsgarage of de fietsen kunnen op de kamer. Het diner is steeds een driegangendiner. 

Hotel

We verblijven in hotels *** op basis van half pension.

Alle hotels hebben een afgesloten fietsgarage of de fietsen kunnen op de kamer. 

Prijs

960 euro pp

 • op basis van een tweepersoonskamer
 • eenpersoonskamer op aanvraag
 • Prijs op basis van 20 personen (maximaal 20 deelnemers!)

Prijs

vanaf 23 oktober online

 • op basis van een tweepersoonskamer
 • eenpersoonskamer op aanvraag
 • Prijs op basis van 20 personen (maximaal 30 deelnemers!)

Inclusief

 • Vliegticket heen en terug naar Genève.
 • Vervoer van de fietsen met professioneel fietsvervoer
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension.
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Middagmaal pasta of broodjes met beleg + drank. = vol pension
 • Alle diensten geleverd door de mekanieker. (geen wisselstukken)
 • Wasservice in de hotels (om de 2-3 dagen)
 • Dagelijkse briefing
 • Fotoreportage
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Bagagetranport tussen de verschillende hotels.
 • Professionele fietsbegeleiders en reisleider.
 • Péage, Brandstof voertuigen.

Inclusief

 • Vliegticket heen en terug naar Lublijana
 • Vervoer van de fietsen met professioneel fietsvervoer
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension.
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Middagmaal pasta of broodjes met beleg
 • Alle diensten geleverd door de mekanieker. (geen wisselstukken)
 • Wasservice in de hotels (om de 2-3 dagen)
 • Dagelijkse briefing
 • Fotoreportage
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Bagagetranport tussen de verschillende hotels.
 • Professionele fietsbegeleiders en reisleider.

Exclusief

 • Hotel: geen dranken aan tafel.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatieverzekering.
 • Eventueel fueltoeslagen en luchthaventaksen verhogingen.

Exclusief

 • Hotel: geen dranken aan tafel.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatieverzekering: 35 euro 
 • Reis en bijstandsverzekering: 28 euro

Programma

Fietsen van Kortrijk/ Waregem naar Rome in 10 ritten.
Vertrek OP 05 Sep 2019 met de fiets naar Rome.

05 Sep :1° rit: Harelbeke - Givet ±173 Km

06 Sep :2° rit: Givet - Verdun ±164 Km

07 Sep :3° rit: Verdun - Epinal ±161 Km

08 Sep :4° rit: Epinal - Rheinfelden ±187 Km

 • Lengte: 9 km Col de la Croix-des-Moinats 890 m
 • Lengte: 8 km Col du Bramont 956 m
 • Le Markstein 1193 m - Lengte: 15 km

09 Sep :5° rit: Rheinfelden - Airolo ±190 Km

 • Gotthardpass 2106 m - Lengte: 33 km

10 Sep :6° rit: Airolo - Mobile-monguzzo (Alserio) ±147 Km

11 Sep :7° rit: Alserio - Viadana ±187 Km

12 Sep :8° rit: Viadana - Pistoia ±192 Km

 • Abetone 1386 m - Lengte: 11 km
 • Prunetta 963 m - Lengte: 12 km
 • Avondmaal is op een andere plaats.

13 Sep :9° rit: Pistoia -Abbadia San Salvatore ±175 Km

14 Sep :10° rit: Abbadia San Salvatore -  Rome ±186 Kmn: L

15 Sep: Programma dag van de afreis: LATER :)

Prijs

1795 euro pp

 • op basis van een tweepersoonskamer

 

Inclusief

 • Vliegticket van Rome naar Brussel.
 • Professioneel fietsvervoer van de fietsen.
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension.
 • Ruime buffetbevoorrading
 • Middagmaal pasta of broodjes met beleg + drank. = vol pension
 • Bijvullen van drinkflessen tijdens de ritten + extra bevoorrading
 • Alle diensten geleverd door de mekanieker. (geen wisselstukken)
 • Assistentiewagen.
 • Péage.
 • Brandstof voertuigen.
 • BTW.

Exclusief

 • Hotel: geen dranken aan tafel.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatieverzekering.
 • Fueltoeslagen en luchthaventaksen verhogingen.

Programma

veloTOUR 300 word gereden op een uniek parcours, met zijn mooie, rustige en landelijke wegen, dit zorgt ervoor dat ieder deelnemer zijn gading vindt. Vernieuwd parcours!

 • Harelbeke - Chimay - Harelbeke ±312 Km
 • We komen samen vanaf 0430 uur.
 • Aanmelden, u krijgt het nodige.
 • Vertrek Tour300 STIPT om 0515 uur.
 • Enkel met voorinschrijvingen

Prijs

45 euro pp

Enkel met voorinschrijvingen

Bij inschrijving ontvang je een bevestigingsmail: daarin staat vermeld om 185 euro te storten. Echter 40 euro volstaat. (deze automatische opdracht ik gelinkt aan onze meerdaagse reizen)!

Inclusief

 • Koffie voor vertrek
 • Ruime buffetbevoorradingen onderweg.
 • 's middags pasta, brood, koffie, drank...
 • Er rijd een minibusje mee achter de groep.
 • Assistentie wagens aanwezig.
 • Diensten van de mekaniekers.
 • Inzet 4 mobiele seingevers.
 • Bij aankomst stutte(n) met gehakt.
 • Verzekering
 • BTW.

Pakketformules: bike pakket

Zelf iets organiseren is leuk maar voor bepaalde zaken zoek je liever professionele ondersteuning? Net daarom zetten we bij Flammerouge in op pakketten.

BIKE PAKKET

Je kan bij ons kan terecht voor het transport van jullie fietsen. We kunnen 90 fietsen uiterst veilig verplaatsen naar een locatie naar keuze. (ook op huurbasis mogelijk) In de maanden februari hebben we extra beschikbaarheden en capaciteit om in te zetten tijdens de voorjaarsstages. Vraag naar de mogelijkheden. Naast de fietsen vervoeren we inclusief alle bagage

Graag lichten we ook onze andere pakketformules toe:

TRAVEL PAKKET

Boek je reis (transport en hotel) via ons reisbureau Flammerouge. Dit pakket wordt vaak in combinatie geboekt met pakket velo

EVENT PAKKET

Wij regelen de inschrijvingen, boekingen en jullie transport. Denk maar aan uitdagingen als Milaan Sanremo, Amstel Gold, Parijs-Roubaix of de Marmotte....

FLAMMEROUGE PAKKET

Een totaal pakket van mecaniciens, professionele fietsbegeleiders, boekingen, transport, routes, … Je hoeft enkel maar aan één iets te denken én dat is fietsen

Programma

Info avond Flammerouge

 • 19.00 verwelkoming
 • 19.30 start info avond: een terugblik 2019 en vooruitblik op 2020
 • 20.30 Pauze
 • 20.45 vooruitblik 2020
 • 21.30 Gezellig napraten

Gratis info avond (bij inschrijving krijg je bevestiging, overschrijving is niet nodig!)

Goodie bag voor iedereen

Om praktische redenen vragen we om vooraf in te schrijven of een seintje te geven per telefoon of whattsapp (0485 972 428).

Adres: Transfo. Transfostraat 3-15. 8550. Zwevegem

 

Marmotte series

de cyclo des cyclos die je moet gefietst hebben; Sinds 1982 vormen de Alpen het adembenemend decor voor deze heroïsche fietstocht van 174 km en meer dan 5200 hoogtemeters. Na de start in Bourg d'Oisans, ga je de strijd aan met bekende mythische bergpassen zoals de Glandon, Télégraphe en Galibier om uiteindelijk via de 21 wereldberoemde haarspeldbochten van l'Alpe d' Huez, boven in het dorp te finishen. Naast de Mamotte Alpen wordt er ook een granfondo georganiseerd in Hochkonig en de Pyreneeën. Hou onze kalender in de gaten voor tickets.

Milaan- Sanremo

Met een afstand van ongeveer 296 km is dit de langste wielerwedstrijd voor amateurs ter wereld. De renners fietsen van de rand van Milaan, door vlaktes van Lombardije en Piedmont, trotseren de beklimming van de Turchino en komen vervolgens aan in de Ligurische Riviera. Vanaf Genua loopt de route vervolgens langs de kust van de Ligurische zee recht naar de eindstreep, die enkel bereikt kan worden na de legendarische beklimmingen van de Cipresse en de Poggio van San Remo.

Strade Bianchi

Wat Paris-Roubaix is voor het Noorden is de Strade Bianche voor het Zuiden. Met de witte grindwegen van Toscane katapulteert de Strade Bianche het wielrennen terug in de tijd. Het prachtige, licht golvende landschap dat bezaaid is met cipressen, wijngaarden en typische huisjes lijkt wel weggeplukt uit een schilderij. Het spectaculaire parcours doorheen het Toscaanse landschap gekruid met onverharde grindwegen én snedige hellingen zorgt voor een niet te evenaren heroïsch karakter.

3 Ballons

De 3 Ballons is een klassieker in de Vogezen. Het panorama op de top van de Grand Ballon is adembenemend. Maar er liggen ook minder bekende pareltjes op het parcours zoals het Plateau des 1000 Étangs, het Plateau van de 1000 Meren. De naam alleen al doet wegdromen. Wie de droom in werkelijkheid wil beleven moet zijn GPS instellen op Luxeuil les Bains, de startplaats van deze Vogezenklassieker.

Sauerland Winterberg

Winterberg is een geschikte plek als start en eindpunt voor al uw fietstoeren. Winterberg biedt zowel voor mountainbikers, toerfietsers als wielerenthousiastelingen een groot aantal afwisselende ritten. De Bike Arena Sauerland meet maar liefst 1.700 kilometer met wel 34.000 hoogtemeters! In het hotel zijn een professionele fietsenstalling en afspuitplaats aanwezig.

Voor racefietsers is het Sauerland een begrip. De verkeersarme wegen langs historische vakwerkdorpen, de prachtige bergen en dalen onderweg, en de oneindige vergezichten maken het een lust voor het oog. En of u nu snel over grote afstanden wilt rijden, liever heuvelig en afwisselend rijdt, of aan uw conditie wilt werken op de bergtoeren, het kan allemaal!

Moezel

De moezel lijkt eerder een bestemming voor de recreatieve fietsers maar niets is minder waar. De Moezel is langs beide kanten omgeven door een uitdagend middelhoog plateau.

Het Eifelgebergte ten Noorden van de Moezel, De Hunsrück ten zuiden van de Moezel. De Moezel leent zich perfect om een uitdagend parcours voor te stellen op ieders niveau.

Weekend klassiek

Het beste van 2 'klassiekers' in 1 weekend. En dit op slechts een boogscheut van Vlaanderen. We plannen een meerdaagse waarbij we ons toespitsen op het parcours van de Amstel Gold Race alsook Luik Bastenaken Luik. Elk met zijn meest befaamde hellingen.

Vogezen

Van de Hohneck over de col de la Schlucht tot over de Grand Ballon, Ballon de Servance, Planche des Belles Filles. De voorbije jaren werden de Vogezen telkens in de ‘spotlight’ geplaatst met de passage van de Tourkaravaan. Naast La Bresse hebben we tevens standplaatsen in Val D’Ajol alsook op de ‘grens’ met de Elzas nabij Bollenberg.

Zwarte Woud

Naast de MTB kan het Zwarte Woud ons telkens bekoren met de racefiets: steile percentages en een uitdagende regio in het zuidelijke Zwarte Woud. Feldberg, Belchen, Wacht, Schaunsland, Kandel en tal van andere middelhoge cols.

La Bella Italia

We hebben ons hart verloren in Italië. De beleving, de gastvrijheid, de uitstekende hotels doen ons verlangen naar meer én er komt meer: de Italiaanse Alpen met onder andere de Stelvio blijft een trekpleister. Maar wij breiden uit: Cesenatico, Piemonte, Toscane(Chianti gebergte) en tot slot onze Giro (21-29 juli) zal (Lombardije-Como-Garda-Italiaanse Alpen, Dolomieten). Ciao tutti!

Dolomieten

De Dolomieten zijn onovertroffen. De ruige rotsmassieven met hun loodrechte wanden en gekartelde toppen zijn uniek. Het typische Italiaanse sfeertje doet de rest. Nabij Canazei / Corvara hebben we 2 ideale standplaatsen. 

We fietsen op het parcours van de gekende 'Dolomietenmarathona' met de allomgekende passo Pordoi, Falzarega, Giau...Een unieke ervaring én beleving.

Franse Pyreneeën

Verken' de mooiste mythische Pyreneeën cols!: Aubisque, Soulor, Luz Ardiden, Hautacam, col de Spandelles... en als klepper Col du Tourmalet(2115m). Tot slot zijn tevens de Cirque de Troumousse en Gavarnie een rit waardig. Bekijk ook onze etappereizen voor een uitdagende reis van oost naar west.

Franse Alpen

Van 'Noord naar Zuid' fietsen we doorheen de Alpen! Met standplaatsen in Bourg d'Oisans en Saint Jean De Maurienne kunnen we heel wat legendarische cols opfietsen. Op meer dan 2000m hoogte is het fietsen, ontdekken, beleven en (na)genieten.

Fiets het Alpendak eraf (Bonette)

Vanuit onze standplaats Barcelonette fietsen we het Alpendak eraf! De Col de la Bonette maakt deel uit van de Alpen . Vanaf Jausiers is de Col de la Bonette 24 km lang. Over deze afstand overbrug je 1589 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 6.6 %. Naast de cime plannen we om het befaamde diploma 'les 7 cols' binnen te rijven: Cime de la Bonette,  Col d'Allos, Col de la Cayolle, Col de Vars, Col Saint Jean en Col de Pontis.

Barcelonnette is gelegen in het uiterste noordoosten van het departement Alpes de Haute Provence, in het hart van het Ubaye-dal.

Op en rond de Mont Ventoux

Traditioneel trekken we naar de reus van de Provence tijdens het hemelvaartweekend ! Reeds jaar op jaar een geslaagde formule (tot eind september). Vraag naar de mogelijkheden op maat van uw fietsgroep.

Italiaanse Alpen

Nadat Thomas de Gendt zijn beste beentje(zeg maar benen) heeft voorgezet in 2012 op de Stelvio keken we watertandend uit om deze streek aan te bieden. Ondertussen kent de regio nog weinig geheimen. Naast de bekende Passo Stelvio is de streek een waar fietsparadijs: Passo Gavia- Passo Foppa (alias Mortirolo), Passo Eira, Lago Di Cancano, Passo Foscagno… een 'must do' voor iedere wielerliefhebber! 

Programma

Maandag 1 juli

 • Inladen van de fietsen en bagage 
 • oplaadplaatsen te Waregem-Gent-Sint Niklaas-Zonhoven

woensdag 3 juli

 • De fietsen en bagage zijn reeds ter plaatse ter beschikking
 • Optioneel bieden we onderstaande vluchten aan
  • Brussel-Charleroi naar Treviso: 10.15-11.50
  • lokale transfer naar regio Alta Badia 
  • aankomst rond 14.00

Zondag 7 juli 2019

 • Maratona Dles Dolomites

Maandag 8 juli 2019

 • Lokale transfer vanuit regio Alta Badia
 • Terugvlucht vanuit Venetië- Treviso: 19.55-21.30

Dinsdag 9 juli of woensdag 10 juli

 • ophalen van de fietsen en bagage te Waregem-Gent-Sint Niklaas-Zonhoven

PRIJS

PAKKET VELO:

 • Fietsvervoer ht + bagage: 105 euro per fiets (veilig, professioneel fietsvervoer)+ bagage

PAKKET TRANSFER

 • Lokale transfer: 60 euro pp: dit is de heen en terug transfer vanuit Venetië Treviso naar Alta Badia.
 • Vliegtuigticket: de geldende online prijzen op het moment van de boeking + administratieve kost. (prijs momenteel: +- 85-90 euro)

Pakketprijzen op basis van min 25 deelnemers.

Giro

Een jaarlijkse etappereis doorheen(Noord)  Italië met tal van uitdagende etappes (Gardameer-Dolomieten-Italiaanse Alpen, Ronde van Lombardije). Geen koers maar fietsen-beleven-ontdekken én genieten.  Qua beleving heeft deze route heel wat te bieden: Klassieke parcours, ritten uit de Giro, memorabele koersmomenten…een Giro om U tegen te zeggen.

Programma

Inladen van de fietsen én bagage te Waregem.

Belangrijk:

 • Voorzie een wielzak voor het voorwiel
 • Laat je fiets vooraf nazien
 • Neem een reserve set remblokjes mee.
 • Gelieve 1 kleine koffer te voorzien voor kledij en 1 sportzak voor fietsgerief (grote zware koffers willen we vermijden) + vergeet uw zwemkledij niet ;)

Je ontvangt uw vliegtuigticket. Na het inladen van de fietsen vertrekken we richting Nice.

Woensdag 29 april 2020

Vertrek naar de luchthaven van Rijsel.

Vlucht Lille-Nice : 9u10 – 10u50

Lokale transfer naar Hotel Servotel te Castagniers/ Servotel Saint Vincent + lichte maaltijd

Incheck

 • verkennende fietsrit (Cote Azur)

Relax+ diner + briefing.

Donderdag 30 april 2020

8.00 Een rijkelijk ontbijt

 • Rit 2: 75-120 km.

Relax

Diner

Briefing

Vrijdag 1 mei 2020

8.00 Een rijkelijk ontbijt

 • Rit 3: 75-120 km

Relax

Diner

Briefing

Zaterdag 2 mei 2020

8.00 Een rijkelijk ontbijt

 • Rit 4 : 40-75 km we fietsen in 2 niveau groepen

Relax + diner

Briefing

Zondag 3 mei 2020

8.00 Een rijkelijk ontbijt

 • Rit 4 : 40-75 km

Vrij middagmaal

Uitchecken + lokale transfer naar de luchthaven

Vlucht Nice – Lille: 19u10 – 20u50

ROUTES EN BEKLIMMINGEN

We hebben opnieuw een regio gekozen met een challenge voor verschillende niveaus. We gaan samen de uitdaging aan! De parcours zijn heel divers: zo kan je fietsen langs de kustlijn in combinatie met enkele mooie hellingen tot heuse cols.

 • Col de la Madone: 14km | 915m
 • Col d’Eze: 10km | 500m
 • Col de Turini: 24km | 1,250m
 • Col de Braus: 10km | 660m
 • La Madone d’Utelle: 15km | 885m
 • Col de Brouis: 10km | 570m
 • Col de Vence: 9km | 620m
 • Col de Castillon: 15km | 695m
 • Col de la Porte: 13km | 695m
 • Col Saint Roch: 12km | 635m
 • Colle Langan (Italy): 13km | 855m
 • Poggio, San Remo (Italy): 4km | 150m
 • Passo Gouta (Italy): 14km | 975m
 • Monte Ceppo (Italy): 34km | 1,430m
 • Passo Ghimbegna (Italy): 21km | 915m
 • Passo di Teglia (Italy): 12km | 925m

Programma

We bezorgen onderstaand het programma: 

Zaterdag 14 maart 2020

Heenvlucht vanuit Brussel Charleroi: 20.30-22.40

Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC****

Verwelkoming + check-in

Lunch en briefing

Zaterdag 21 maart 2020
Check-out, transfer naar de luchthaven: 17.40-20.05

Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de Mallorca

*wat we niet kunnen fietsen op dag 1 door de vluchturen kunnen we fietsen op de laatste dag. Zo verliezen we geen fietsdag en kunnen we ten volle van een zalige fietsweek genieten in Mallorca

Programma

We bezorgen onderstaand het programma: 

Zaterdag 21 maart 2020

Heenvlucht vanuit Eindhoven (Brussel Airlines schrapte helaas de vluchten vanuit Brussel) : 17.15-19.30

Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC****

Verwelkoming + check-in : afhankelijk van het aantal beschikbare kamers

Lunch en briefing

Zaterdag 28 maart 2020
Check-out, transfer naar de luchthaven

Palma-Eindhoven: 20.15-22.45

Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de

 

*We bespreken de mogelijkheden om een transfer in te leggen naar de luchthaven van Eindhoven.

Programma

We bezorgen onderstaand het programma: 

Zaterdag 14 maart 2020

Heenvlucht vanuit Brussel Zaventem.

Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC****

Verwelkoming + check-in : afhankelijk van het aantal beschikbare kamers

Lunch en briefing

Zaterdag 21 maart 2020
Check-out, transfer naar de luchthaven

* vluchttijden worden toegevoegd: steeds ochtendvlucht tijdens de heenreis en zodoende geen verloren fietsdag.

Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de Mallorca

Programma

We bezorgen onderstaand het programma: 

Zaterdag 28 maart 2020

Heenvlucht vanuit Brussel Charleroi: 20.30-22.40

Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC****

Verwelkoming + check-in

Lunch en briefing

Zaterdag 21 maart 2020
Check-out, transfer naar de luchthaven: 16.25 -18.40

Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de Mallorca

*wat we niet kunnen fietsen op dag 1 door de vluchturen kunnen we fietsen op de laatste dag. Zo verliezen we geen fietsdag en kunnen we ten volle van een zalige fietsweek genieten in Mallorca

Programma

Fietsen inladen te Waregem bij Flamme Rouge

Zaterdag 25 april 2020 :

Heenvlucht naar Girona + lokale transfer naar het hotel 

Aankomst en incheck + we voorzien een lichte maaltijd.

Rit 1: We fietsen in 2 groepen een verkennende fietsrit van 50-70 km. Iedere groep zal begeleid worden door een fietsbegeleider. De servicewagen zorgt voor extra assistentie onderweg, bevoorrading of pechverhelping.

Diner en relax

Briefing en fotoreportage: we houden eraan steeds een uitgebreide briefing te voorzien en de eerste fotootjes te bekijken onder de Spaanse voorjaarszon.

Zondag 26 april 2020

Een rijkelijk ontbijt

Rit 2: We fietsen in 2 niveaugroepen een verkennende fietsrit van 95-125 km. Iedere groep zal begeleid worden door een fietsbegeleider. De servicewagen zorgt voor extra assistentie onderweg, bevoorrading of pechverhelping.

Relax diner briefing

Maandag 27 april 2020

Een rijkelijk ontbijt

Rit 3: We fietsen in 2 niveaugroepen een verkennende fietsrit van 95-125 km. Iedere groep zal begeleid worden door een fietsbegeleider. De servicewagen zorgt voor extra assistentie onderweg, bevoorrading of pechverhelping.

Relax diner briefing  

Dinsdag 28 april 2020

Een rijkelijk ontbijt

Rit 4: We fietsen in 2 niveaugroepen een verkennende fietsrit van 90-110 km. Iedere groep zal begeleid worden door een fietsbegeleider. De servicewagen zorgt voor extra assistentie onderweg, bevoorrading of pechverhelping.

Relax diner briefing

Woensdag 29 april 2020

Een rijkelijk ontbijt

Rit 5 + 1/2 rustdag: We fietsen in 2 niveaugroepen een verkennende fietsrit van 90-110 km. Iedere groep zal begeleid worden door een fietsbegeleider. De servicewagen zorgt voor extra assistentie onderweg, bevoorrading of pechverhelping.

Relax diner briefing

Donderdag 30 april

Een rijkelijk ontbijt

Rit 6: We fietsen in 2 niveaugroepen een verkennende fietsrit van 75 km . Iedere groep zal begeleid worden door een fietsbegeleider. De servicewagen zorgt voor extra assistentie onderweg, bevoorrading of pechverhelping.

Relax diner briefing

Vrijdag 1 mei

Transfer naar Barcelona + bezoek aan de stad: Sagrada Familia, Parc Guell, tapaswandeling (optioneel bij te boeken)

of een slotrit in Girona.

Vlucht vanuit Barcelona(de luchthaven is bereikbaar per metro) of Girona

Uitladen van de fietsen te Waregem

 

Programma

Zaterdag 18 juli 2020

O, dierbaar België, O Heilig land der vaderen…we trekken er vandaag op uit. We verzamelen in Kortrijk, Alblasserdam voor onze uitdagende etappereis naar Nice.

Vertrek om 5.00, Aankomst rond de middag op 50 km van Gerardmer.

Etappe 1: Gerardmer-Belfort: 85 km

Col de Grosse Pierre, Col de Bramont, Col de Cornimont,

Ballon Alsace of ballon de Servance

Hotel regio Belfort

Briefing: we voorzien iedere avond een uitgebreide briefing met een fotoreportage van de dagelijkse rit.

Dinner en relax

Zondag 19 juli 2020

Ontbijt en vertrek omstreeks 9.00

Etappe 2: Belfort- Biel Bienne: 115 km

Doorheen de Jura: de Jura is een gebergte aan weerszijden van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Het is een oud berggebied, waarvan de toppen zich parallel aan elkaar uitstrekken van noord naar zuid. Naar het westen verloopt de Jura terrasvormig, aan de oostzijde daalt het gebergte met een hoge, steile wand af naar de Zwitserse Hoogvlakte. In het zuiden zijn de hoogste bergtoppen: Crêt de la Neige (1718 m) in Frankrijk, en de Mont Tendre (1678,8 m) in Zwitserland. Naar het noordoosten worden de bergen lager. Behalve door bergpassen hebben de lengtedalen verbinding door rotskloven (cluses).

Hotel nabij Biel/ Bienne

Dinner en Relax

Maandag 20 juli 2020

Ontbijt en vertrek omstreeks 9.00

Etappe 3: Biel/Bienne- Montreux: 120 km

Hotel nabij Montreux

Dinner en relax

Dinsdag 21 juli 2020

Ontbijt en vertrek omstreeks 9.00

Etappe 4: Montreux- Aosta: 130 km

Champex lac- Col de Grand Bernard)

Hotel nabij Aosta

Dinner en relax

Woensdag 22 juli 2020

Ontbijt + vertrek na de middag

Etappe 5: rustvoormiddag + Aosta-Bourg Saint Maurice: 75 km

Col de petit Bernard

Hotel nabij Bourg Saint Maurice

Dinner en relax

Donderdag 23 juli 2020

Ontbijt en vertrek omstreeks 9.00

Etappe 6: Bourg Saint Maurice-Briancon : 140 km

Val d’isere, Col de L’iseran , Lac de Mont Cenis.

Hotel nabij Briancon

Dinner en relax

Vrijdag 24 juli 2020

Ontbijt en vertrek omstreeks 9.00

Etappe 7 Briancon- Jausiers : 95 km

Col d’Izoard, Col de Vars + extra optie Col d’ Allos/ Cayolle

Hotel nabij Jausiers / Barcelonette

Dinner en relax

Zaterdag 25 juli 2020

Ontbijt en vertrek omstreeks 9.00

Etappe 8:  Jausiers – Nice 140 km

Cime de la Bonette 2802m

Hotel nabij Nice

Dinner en relax

Zondag 26 juli 2020

Nagenieten na een meerdaagse vol hoogtemeters.

Vlucht Nice-Brussel.

Programma

We bezorgen onderstaand het programma: 

Heenreis: 17 maart
Heenvlucht vanuit Brussel Charleroi: 19.50-22.00
Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC**** Verwelkoming + check-in : afhankelijk van het aantal beschikbare kamers    

Terugreis : 21 maart
Check-out, transfer naar de luchthaven
Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de Mallorca
Vlucht: 17.40-20.05
 

Programma

Inladen van de fietsen op 17-18 juli 2019

Zaterdag 20 juli 2019

Heenreis naar Milaan Bergamo vanuit Brussel Charleroi

TAPPA 1: Bergamo-Garda sul Limone: 135 km- 1950 htm

Ontvangst op de luchthaven en korte verplaatsing tot net buiten het centrum. Een heerlijk ontbijt, de koersbretellen over de schouders en ciao Bergamo...tot over 8 dagen.

Zondag 21 juli 2019

Rijkelijk ontbijt.

TAPPA 2: Garda sul Limone- Cavalese: 130 km- 3700 htm

 • Klim Monte Bondone

Maandag 22 juli 2019

TAPPA 3 : Cavalese- Corvara: 100 km, 3000htm

 • Passo Lavazé Premadiccio
 • Passo di Pampeago: de berg heeft vooral goede herinneringen aan de  Marco Pantani die hier op de doorgang met de Ronde van Italië in de 18e etappe in 1998 en de 19e etappe in 1999 de roze leiderstrui pakte. In 1998 bezorgde hij hiermee zijn medevluchter en ploeggenoot, de Pavel Tonkov, de overwinning. Een jaar later kwam hij alleen over de top.
 • Passo Castalunga
 • Canazei: passo Pordo
 • passo Campolongo 
 • forte: doorrijden naar Passo Falzarego: 140 km, 4000 htm

Dinsdag 23 juli 2019

TAPPA 4: Corvara-Merano: 125 km-3200 htm

Merano ligt in het hart van Zuid-Tirol, aan de zuidkant van de Alpen. Voor mensen uit het noorden is de regio de poort naar het zuiden, voor mensen uit het zuiden de poort naar het noorden.
Deze bijzondere ligging heeft veel voordelen voor de kuurstad Merano en haar omliggende plaatsen en dalen. Het hele jaar door heerst er een mild klimaat, naast de besneeuwde bergtoppen liggen prachtige tuinen, er wordt Duits en Italiaans gesproken en in de keuken worden zowel mediterrane als alpine ingrediënten gebruikt.

Woensdag 24 juli 2019

TAPPA 5 (''Forte''): Merano-Prato: 130 km-3500 htm

 • Passo Rombo/ Timmelsjoch

TAPPA 5 (''piano''): Merano-Prato: rustvoormiddag- 50 km- 1050 htm

Donderdag 25 juli 2019

TAPPA 6: Prato-Aprica/ Edolo: 130 km-3750 htm

 • Passo dello Stelvio Prato
 • Passo Gavia

Vrijdag 26 juli 2019

TAPPA 7 (''forte''): Aprica-San Giovanni B: 145 km- 3400 htm

 • Passo dello Foppa/ Mortirolo: we beginnen de dag met de optionele klim. als ontbijt kan deze klepper tellen.
 • Passo San Marco-San Giovanni Bianco (Giro 2017)

TAPPA 7 (''piano''): 120 km, 2700 htm (exclusief Mortirolo)

Zaterdag 27 juli 2019

TAPPA 8: San Giovanni B- Bergamo: 95 km- 2100 htm

 • Culmina di San Pietro (Olda)
 • Miragolo San Salvatore
 • Selvino

We fietsen tot slot op het parcours van 'Giro di Lombardia':  is een eendaagse wielerklassieker die ieder najaar wordt verreden in en rond de regio Lombardije. Omdat de wedstrijd plaatsvindt aan het eind van het wielerseizoen, wordt hij ook wel "de koers van de vallende bladeren" (Italiaans: la corsa delle foglie morte, letterlijk "de koers van de dode bladeren") genoemd. 

Zondag 28 juli 2019

Terugreis vanuit Milaan Bergamo naar Brussel Charleroi

Programma

We bezorgen onderstaand het programma op basis van de vluchturen en een reeks ritten. Alle ritten die we voorstellen zijn steeds aanpasbaar.

Zaterdag 4 of 11 april 2020

Heenvlucht vanuit Lille (Rijsel) of Brussel

Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC****

Verwelkoming + check-in : afhankelijk van het aantal beschikbare kamers

Lunch en briefing

Zaterdag 11 of 18 april 2020
Check-out, transfer naar de luchthaven

Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de Mallorca

 

Programma

Donderdag 23 april tot en met donderdag 30 april 2020

De concrete programma informatie zal nog volgen. 

Een impressie (klik)

Er zal alvast iedere dag de mogelijkheid zijn om een begeleide rit te fietsen!

Calpe

Waarom Calpé? De regio is bekend onder de naam ‘Costa Blanca’, wat witte kust betekent. Dit maakt de regio mooier in de maanden december en januari. Het klimaat kan omschreven worden als 9 maanden lente en 3 maanden zomer. Calpe ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft ook een bijzonder mild microklimaat met warme zomers (gemiddeld 30°C) en comfortabele winters (gemiddeld 17°C) wat ook deze regio tot een waar fietsparadijs maakt. Calpe ligt in een dal dus enig klimwerk is noodzakelijk maar eens buiten Calpe opent zich in het achterland een weelde aan ritmogelijkheden en afstanden waardoor er kilometers en niveauverschillen naar ieders smaak en vermogen te vinden zijn. Coll des Rates is de bekendste klim daar in de buurt met een lengte van rond de 6 km en gemiddeld percentage van ook 6%.

Lekker eten, mooie kamers, afgesloten ruimte voor fietsen, zwembaden, fitnessruimte, …Ons hotel wordt ook met stip gekozen wanneer de profs in de winter daar hun stage doen.

Programma

We bezorgen onderstaand het programma op basis van de vluchturen en een reeks ritten. Alle ritten die we voorstellen zijn steeds aanpasbaar (in te korten qua afstand en hoogtemeters voor bv. de ER groep)

Zondag 22 september 2019

Heenvlucht vanuit Lille (Rijsel) of Brussel

Aansluitend voorzien we een lokale transfer naar hotel ZAFIRO TROPIC****

Verwelkoming + check-in : afhankelijk van het aantal beschikbare kamers

Lunch en briefing

Zondag 29 september 2019
Check-out, transfer naar de luchthaven, vertrek om 8.00 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Lokale transfer vanuit Zafiro tropic **** naar Palma de Mallorca

Vlucht: Palma de Mallorca- Lille of Brussel (vluchturen onder voorbehoud)

Route Azur

Een uitdagende etappereis met 8 dagen fietsplezier met een uitdagend parcours. Vanuit de Vogezen, doorheen de Jura over de Zwitserse, Italiaanse, Franse Alpen doorheen de 'Gorges' tot aan de Côte Azur in Nice! Een once in a lifetime bike experience! 

Piemonte

In het hart van de Piemonte glooien de prachtige, groene heuvels van de Monferrato en de Langhe. Dit is hét oord voor genieters: je vindt hier truffels, gefrituurde bloemen, bagna cauda, geurende stoofpotten, tomakazen en de edele nebbiolowijnen.

Je start in de historische kuurstad Acqui Terme. Door een lieflijk, golvend landschap fiets je vervolgens door het land van de legendarische Fausto Coppi naar Villa Val Lemm. Je vervolgt je toer naar het hoog gelegen Vignale Monferrata.

Hier vind je nauwelijks toeristen, maar wel magnifieke panorama's tot aan de witte toppen van de Alpen. Je bezoekt de historische stadjes Casale Monferrato en Asti, met hun nauwe straatjes en palazzi opgetrokken uit klinkers en gele tufsteen. Op de pleintjes vind je onder de oude arcades een uitnodigend, schaduwrijk terras. Je fietst verder langs dorpen en Middeleeuwse kastelen, omringd door weelderige wijngaarden, over landelijke weggetjes naar Borgomale.

Van hieruit maak je een prachtige rondrit waarbij je Alba aandoet. In dit prachtige 'stadje van honderd torens' vind je zowel romaanse, barokke als gotische bouwstijlen. Dit is het centrum van de 'slow food' en de vermaarde Barolo en Barbaresco wijnen. De fietstocht voert je verder langs een lint van prachtige dorpen, zoals Serralunga, Montforte en La Morra.

Programma

Vooraf: fietsen inladen te Waregem, Gent, Zonhoven.

Donderdag 5 maart 2020

Vertrek vlucht vanuit Charleroi

Lokale transfer naar het hotel

Incheck + rit 75 km 

Diner en relax

Vrijdag 6 maart 2020

Ontbijt

Rit richting Firenze 75-120 km 

Diner en relax

Zaterdag 7 maart 2020

Rijkelijk ontbijt 

Rit 80 km + live profkoers volgen nabij Siena

Diner + briefing + relax

Zondag 8 maart 2020

Ontbijt

D day: vandaag rijden we onze Strade Bianchi

Diner en relax

Maandag 9 maart 2020

Rijkelijk ontbijt

Vertrek we naar de luchthaven afhankelijk van de vluchttijden

Uitladen van de fietsen op dinsdag 10 maart 

Programma

Vrijdag 05 Juni 2020: 

 • Vertrek vrijdag 07 Juni 2019 vanuit Brussel/ Brussel Charleroi
 • Vlucht via Brussels Airlines: 9.45-11.20
 • Hotel**** Milaan Ripamonte in Milaan vlak aan de start.

Zaterdag 06 Juni 2020:

 • Ontbijt in hotel
 • Afhalen nummers Milaan - San Remo
 • Flamme Rouge zal alle nummers afhalen
 • Verdeling van de nummers
 • Mogelijkheid om nog een ritje te maken met begeleiding
 • avondmaal + briefing in hotel

Zondag 07 Juni 2019: MILAAN - SAN REMO 299 Km

 • 0600 uur Ontbijt in hotel
 • 0700 uur VERTREK 
 • D day: GF Milaan-San Remo. Met 298 km is het in het moderne wielrennen de langste professionele eendagskoers van het jaar. Haar bijnaam is La Classicissima of La PrimaveraDe Lente, al spreken sommigen ook van la prima vera, de eerste ware wielerklassieker van het jaar.
 • Hotel**** te Sanremo

Maandag 8 Juni 2020: 

 • Rijkelijk ontbijt
 • Transfer naar de luchthaven van Nice.
 • Vlucht Nice- Brussel: 15.05-16.45

Ritten

We fietsen in 2 niveaugroepen. Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2020

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km of 50 km).

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  133 km 2665 hm

Beschrijving: 2 cols: Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 121 km 2788 hm (mogelijkheid om Cap Formentor eruit te laten: afkorting van ongeveer 40 km en 1000 hm).

Beschrijving: Bergrit waarbij we over 3 verschillende “cols” passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5% maar enkele steilere stukjes van 10% en meer.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Vrij pittig maar een must op Mallora.

Rit 4:135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak en vrij pittig, daarvan getuigen de hoogtemeters ook. Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 5: 170 km 2870 hm: koninginnenrit

Prachtige rit doorheen het gebergte in Mallorca. Heel wat cols en mooie, bekende dorpen staan vandaag op het programma. Col Claret, Valdemossa (dorp waar Chopin geleefd heeft en waar er nog steeds een mooi museum is) Col d’en Ca Costa, haven van Soller met het gekende treintje aan de kust. Ook gaan we naar het dak van deze reis op de Puig Major (880 m).

Rit 6: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Ritten

We fietsen in 2 niveaugroepen. Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2019

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km of 50 km).

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  133 km 2665 hm

Beschrijving: 2 cols: Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 121 km 2788 hm (mogelijkheid om Cap Formentor eruit te laten: afkorting van ongeveer 40 km en 1000 hm).

Beschrijving: Bergrit waarbij we over 3 verschillende “cols” passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5% maar enkele steilere stukjes van 10% en meer.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Vrij pittig maar een must op Mallora.

Rit 4:135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak en vrij pittig, daarvan getuigen de hoogtemeters ook. Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 5: 170 km 2870 hm: koninginnenrit

Prachtige rit doorheen het gebergte in Mallorca. Heel wat cols en mooie, bekende dorpen staan vandaag op het programma. Col Claret, Valdemossa (dorp waar Chopin geleefd heeft en waar er nog steeds een mooi museum is) Col d’en Ca Costa, haven van Soller met het gekende treintje aan de kust. Ook gaan we naar het dak van deze reis op de Puig Major (880 m).

Rit 6: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Programma

De fietsen worden vooraf ingeladen op 5 juli 2019 te Harelbeke

Vrijdag 3 juli 2020

 • Vertrek in de vroege morgen (5.00)
 • Aankomst in les 2 alpes
 • check-in , relax
 • Diner + briefing

Zaterdag 4 juli 2020

 • Rijkelijk ontbijt
 • Verkennende rit + pastamaaltijd/ lunch tijdens de middag
 • Afhalen dossiers door Flamme Rouge
 • Relax + briefing
 • Diner

Zondag 5 juli 2020

 • omstreeks 4.30 rijkelijk ontbijt
 • 5.15 vertrek (parking op 4 km van de start)
 • 0600 uur we rijden naar de startplaats
 • Klaarmaken voor de start
 • Start in Le Bourg d'Oisans vanaf 7.30
 • Na de Marmotte kom je naar de parking. 
 • Diner in het hotel + nagenieten!

Maandag 6 juli 2020

 • Rijkelijk ontbijt
 • Vertrek richting België.

Programma

Vrijdag 5 juni 2020

Vertrek richting Vogezen in de vroege morgen (omstreeks 7.00)

Kort na de middag komen we aan in ons hotel

Incheck en pastamaaltijd

Verkennende losrijrit + afhalen startnummers door Flamme Rouge

Relax en dinner

Briefing

Zaterdag 6 juni 2019

Rijkelijk ontbijt

We begeven ons met de autocar naar de startplaats voor de start van Trois Ballons.

Onderweg voorzien we een aantal extra bevoorradingsplaatsen. Succes!

Dinner en slotbriefing + relax

Zondag 7 juni 2019

Ontbijt + losrijritje (voor wie dit wenst en met eigen vervoer is)

Terugkeer naar België rond de middag

Nagenieten!

Programma

Fietsen inladen te Waregem-Gent-Sint Niklaas

Zaterdag 14 maart 2020

 • Heenvlucht Brussel---Alicante+  transfer naar hotel AR Diamante beach****+ check-in.
 • Verwelkoming
 • Verkennende rit 1: we gooien de beentjes los en verkennen de regio. we fietsen in 2 niveaugroepen.
 • Diner en relax
 • Briefing en fotoreportage: we houden eraan steeds een uitgebreide briefing te voorzien en de eerste fotootjes te bekijken onder de Spaanse zon.

Zondag 15 maart 2020: 

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 2: 75-100 km we fietsen in 3 niveau groepen met 2 volgwagens.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Maandag 16 maart 2020: 

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 3: 75 -120 km.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Dinsdag 17 maart 2020:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 4: 100-150 km: koninginnerit 1
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Woensdag 18 maart 2020:

 • Ontbijt, rustdag
 • Vrij bezoek Benidorm/ Calpe
 • Relax/ diner/ briefing

Donderdag 19 maart 2020:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 5: 80-120 km
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Vrijdag 20 maart 2020:

 • 8.00 Ontbijt
 • 9.30 Rit 6:100-150 km: koninginnerit 2:
 • Relax, diner + slotbriefing

Zaterdag 21 maart 2020:

 • Check-out, transfer naar de luchthaven:
 • Terugvlucht naar Brussel.

De concrete info betreft de ritten volgen in een gedetailleerd draaiboek (ten laatste 1.5 week voor afreis) We fietsen in 2 niveaugroepen! Onze servicewagen en begeleiders zorgen voor de perfecte ondersteuning onderweg ;)

Wijzigingen in de vluchturen zijn mogelijk en de verantwoordelijkheid van de vliegtuigmaatschappij.

Programma

Fietsen inladen te Waregem-Gent-Sint Niklaas

Zaterdag 21 maart 2020

 • Heenvlucht Brussel---Alicante+  transfer naar hotel AR Diamante beach****+ check-in.
 • Verwelkoming
 • Verkennende rit 1: we gooien de beentjes los en verkennen de regio. we fietsen in 2 niveaugroepen.
 • Diner en relax
 • Briefing en fotoreportage: we houden eraan steeds een uitgebreide briefing te voorzien en de eerste fotootjes te bekijken onder de Spaanse zon.

Zondag 22 maart 2020: 

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 2: 75-100 km we fietsen in 3 niveau groepen met 2 volgwagens.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Maandag 23 maart 2020: 

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 3: 75 -120 km.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Dinsdag 24 maart 2020:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 4: 100-150 km: koninginnerit 1
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Woensdag 25 maart 2020:

 • Ontbijt, rustdag
 • Vrij bezoek Benidorm/ Calpe
 • Relax/ diner/ briefing

Donderdag 26 maart 2020:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 5: 80-120 km
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Vrijdag 27 maart 2020:

 • 8.00 Ontbijt
 • 9.30 Rit 6:100-150 km: koninginnerit 2:
 • Relax, diner + slotbriefing

Zaterdag 28 maart 2020:

 • Check-out, transfer naar de luchthaven:
 • Terugvlucht naar Brussel.

De concrete info betreft de ritten volgen in een gedetailleerd draaiboek (ten laatste 1.5 week voor afreis) We fietsen in 2 niveaugroepen! Onze servicewagen en begeleiders zorgen voor de perfecte ondersteuning onderweg ;)

Wijzigingen in de vluchturen zijn mogelijk en de verantwoordelijkheid van de vliegtuigmaatschappij.

Ritten

We fietsen in 2 niveaugroepen. Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2019

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km of 50 km).

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  133 km 2665 hm

Beschrijving: 2 cols: Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 121 km 2788 hm (mogelijkheid om Cap Formentor eruit te laten: afkorting van ongeveer 40 km en 1000 hm).

Beschrijving: Bergrit waarbij we over 3 verschillende “cols” passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5% maar enkele steilere stukjes van 10% en meer.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Vrij pittig maar een must op Mallora.

Rit 4:135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak en vrij pittig, daarvan getuigen de hoogtemeters ook. Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 5: 170 km 2870 hm: koninginnenrit

Prachtige rit doorheen het gebergte in Mallorca. Heel wat cols en mooie, bekende dorpen staan vandaag op het programma. Col Claret, Valdemossa (dorp waar Chopin geleefd heeft en waar er nog steeds een mooi museum is) Col d’en Ca Costa, haven van Soller met het gekende treintje aan de kust. Ook gaan we naar het dak van deze reis op de Puig Major (880 m).

Rit 6: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Ritten

We fietsen in 2 niveaugroepen. Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2020

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km of 50 km).

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  133 km 2665 hm

Beschrijving: 2 cols: Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 121 km 2788 hm (mogelijkheid om Cap Formentor eruit te laten: afkorting van ongeveer 40 km en 1000 hm).

Beschrijving: Bergrit waarbij we over 3 verschillende “cols” passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5% maar enkele steilere stukjes van 10% en meer.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Vrij pittig maar een must op Mallora.

Rit 4:135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak en vrij pittig, daarvan getuigen de hoogtemeters ook. Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 5: 170 km 2870 hm: koninginnenrit

Prachtige rit doorheen het gebergte in Mallorca. Heel wat cols en mooie, bekende dorpen staan vandaag op het programma. Col Claret, Valdemossa (dorp waar Chopin geleefd heeft en waar er nog steeds een mooi museum is) Col d’en Ca Costa, haven van Soller met het gekende treintje aan de kust. Ook gaan we naar het dak van deze reis op de Puig Major (880 m).

Rit 6: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Hotel ***

Kwaliteitsvolle fietshotels ***. waar we iedere avond een driegangendiner vorgeschoteld krijgen (aangepast aan de fietsers hun noden). 

Ritten

De concrete ritinformatie zal je ontvangen in een volledig draaiboek. We geven alvast onderstaande info door (keuze uit verschillende ritten)

 • Rit 1: Banyoles: 70 km/ 700 htm of 85 km/ 900 htm
 • Rit 2: Els Angels: 90km/ 1400 htm of 95 km/ 1500 htm
 • Rit 3: Rocacorba: 130 km/ 2200 htm of 145 km/ 2500 htm
 • Rit 4: Tossa de Mar: 110 km, 1500 htm
 • Rit 5: Sant Hilari: 110 km/ 1600 htm
 • Rit 6: Girona: 65-110 km/ 950 htm

Ritten

CASTAGNIERS EN OMSTREKEN

 • A: 55 km, 1050 htm
 • B: 55 km, 1050 htm
 • C: 35 km, 800 htm

COL DE BRAUS + MADONE/ NICE PROMENADE

 • A: 110-123 km 2500 htm
 • B: 110km, 2800 htm
 • C : 77 km, 1250 htm

COL DE VENCE + EXTRA/CAGNES SUR MER

 • A : 107km, 2400htm + extra
 • B : 107 km, 2400 htm
 • C : 70 km, 1100 htm/ 60 Km -1000 htm

PROMENADE ANGLAIS+ COTE AZUR

 • A : 77-95 km, 1250-2050 htm
 • B : 77 km, 1250 htm
 • C: 40 km, 600 htm

Programma

Onze bestemming in Spanje bevindt zich aan de rand van het beschermde en zeer uitgestrekte Sierra de Tejeda & Almijara Natuurpark het grootste natuurpark (40.660Ha) in Andalusië, Zuid Spanje. Fietsen naar bergen tot 2063 meter hoogte, dorpjes midden in het berglandschap. Een prachtig afgelegen, ruig en vooral indrukwekkend Natuurpark met een rijke flora en fauna vooral bijzonder vanwege de enorme verscheidenheid.

Zaterdag 5 oktober 2019

Incheck voor de vroege vlucht vanuit Brussel Charleroi.

Onthaal en incheck

Rit 1: verkennende rit 60 km langs de kustlijn, 1 beklimming als opwarmer voor de komende dagen. 

Diner, briefing en relax

Zondag 6 oktober 2019

Rit 2: 136 km – 1950 hm:

We fietsen een stuk het binnenland in langs een meertje en enkele authentieke bergdorpjes. Deze route brengt ons langs talrijke fruitboomgaarden en voor de eerste maal naar meer dan 1000 m hoogte. 

Maandag 7 oktober 2019

Rit 3:  111 km – 2150 hm

Vandaag rijden we de andere richting uit richting Motril. De lange, brede en rustige kustweg door het nationale park geeft ons prachtige zichten over de kustlijn. Deze route is wel sterk golvend en de hoogtemeters lopen snel op. Na 25 km langs de kust draaien we in Almunecar het binnenland in richting Jete. Een klim van een tiental km met enkele pittige stukjes boven de 10 %. Daarna volgt de afdaling en rijden we richting de stranden van Motril. We zetten we de terugweg in langs de kustlijn. 

Dinsdag 8 oktober 2019

Rustdag of Optionele rit 4: 50 km (voormiddagrit)

Woensdag 9 oktober 2019

Rit 5:  Koninginnerit 170 km 3000 hm

Ritbeschrijving : Vandaag gaan we tot op een hoogte van 1350 m. Vanaf zeeniveau kan dit dus wel tellen: een prachtige beklimming van 30 km langs het Parque Natural Sierras de Tejada. Dit natuurpark dichtbij de Sierra Nevada zien we werkelijk van alle kanten tijdens deze schitterende koninginnenrit met 3000 hm. 

Donderdag 10 oktober 2019

Rit 6:  132 km 1800 hm

Ritbeschrijving : Voor de laatste rit trekken we richting het natuurpark “Montes De Malaga”. We sluiten af met prachtige uitzichten en genieten langs de kustlijn. 

Vrijdag 11 oktober 2019

Rijkelijk ontbijt

Afhankelijk van de terugvlucht: vrij voormiddag of losrijritje

Terugkeer naar België

Deze fietsvakantie geven we ***sterren: heuvelachtig tot bergachtig waar de hoogtemeters snel toenemen (in verhouding tot de kilometers ;))

Ritten

Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2020

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km)

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  125 km-110 km ( 2100 htm-1500 htm)

Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van. ong 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 110 km 2100 htm  of 90 km/ 1800 htm 

Beschrijving: rit waarbij we over 3 verschillende “cols” kunnen passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5%.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Een must op Mallora.

Rit 4 A: 100-135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak.  Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 4 B: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Programma

De kogel is door de kerk. We gaan naar de Dolomieten van 26-30 juni. Een uitdagende fietsvijfdaagse in samenwerking met de Krant van West Vlaanderen. We hebben een nieuwe uitvalsbasis in Alta Badia. De onderstaande ritten zijn voorbeeldritten. We fietsen in 2 groepen zoals de voorbije jaren (Alpen, Stelvio,Pyreneeen) waarbij er steeds de mogelijkheid is om de keuze te maken tussen een 'piano rit' en een 'forte' rit.

Woensdag 26 juni 2019

Rit 1: 40- 52 km

 • Vlucht vanaf Charleroi om 10.40
 • Transfer naar Hotel vanuit Treviso 
 • Aankomst Hotel: 13.30 uur.
 • we voorzien een lunch + incheck.
 • nadien gaan we een eerste verkenningsrit fietsen.

Donderdag 27 juni 2019

Rit 2: 70- 90 km

 • Passo di Campolongo 1875 m - Lengte: 4 km
 • Passo di Gardena 2121 m - Lengte: 9,5 km
 • Passo di Sella 2244 m - Lengte: 6 km
 • Passo di Fedaia 2061 m - Lengte: 14 km
 • Passo di Fedaia vanaf Penia begint de echte klim. Boven een mooi meer. Zeer snelle afdaling + 15%. Te Malga Ciapela is het de moeite waard om “Le Serrai di Sottoguda” te passeren. Juist voor de tunnel rechtsaf (prachtige waterval en rijden tussen de rotsen zoals de Giro 2008)

Vrijdag 28 juni 2019

Rit 3: 95-130 km

 • Passo di Campolongo 1875 m - Lengte: 5,8 km
 • Passo della Erbe 1987 m - Lengte: 26 km
 • Vanaf San Martino in Badia direct haarspeldbocht en 10 à 11%. Eenmaal uit het dorp 13 à 14% tot km 6. Na Antermoia 14 à 16%. De laatste km gemiddeld 9,6%.
 • Lajen 1165 m - Lengte: 4 km
 • Passo di Sella 2244 m - Lengte: 5,5 km
 • Passo Pordoi 2239 m - Lengte: 9 k

Zaterdag 29 juni 2019

Rit 4: 80- 95-135 km

 • Passo Pordoi 2239 m - Lengte: 9 km Vanaf de kerk in Arabba nog 33 haarspeldbochten tot de top. Zeer gelijkmatige klim.
 • Passo di Sella2244 m - Lengte: 5,5 km
 • Passo di Gardena 2121 m - Lengte: 6 km
 • Passo di Campolongo 1875 m - Lengte: 5,8 km
 • Colla Santa Lucia 1484 m - Lengte: 2,3 km
 • Passo di Giau 2236 m - Lengte: 9,9 km
 • Gemiddeld 9,6%. 29 haarspeldbochten met maximaal stijgingspercentage tot 16,7%.
 • Passo di Valparola 2192 m - Lengte: 11,5 km
 • Passo di Campolongo1875 m - Lengte: 5,8 km

Zondag 30 juni 2019

Rit 5: 50-80km

 • Passo di Valles 2033 m - Lengte: 20,9 km
 • Passo Pordoi  2239 m - Lengte: 12 km
 • Uitcheck en douchemogelijkheden
 • Transfer naar luchthaven Treviso
 • 20.40 uur vlucht naar Charleroi.

Hotel ***

Kwaliteitsvolle fietshotels ***. waar we iedere avond een driegangendiner vorgeschoteld krijgen (aangepast aan de fietsers hun noden). 

Ritten

We fietsen in 2 niveaugroepen. Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2019

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km of 50 km).

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  133 km 2665 hm

Beschrijving: 2 cols: Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 121 km 2788 hm (mogelijkheid om Cap Formentor eruit te laten: afkorting van ongeveer 40 km en 1000 hm).

Beschrijving: Bergrit waarbij we over 3 verschillende “cols” passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5% maar enkele steilere stukjes van 10% en meer.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Vrij pittig maar een must op Mallora.

Rit 4:135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak en vrij pittig, daarvan getuigen de hoogtemeters ook. Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 5: 170 km 2870 hm: koninginnenrit

Prachtige rit doorheen het gebergte in Mallorca. Heel wat cols en mooie, bekende dorpen staan vandaag op het programma. Col Claret, Valdemossa (dorp waar Chopin geleefd heeft en waar er nog steeds een mooi museum is) Col d’en Ca Costa, haven van Soller met het gekende treintje aan de kust. Ook gaan we naar het dak van deze reis op de Puig Major (880 m).

Rit 6: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Programma

5 dagen fietsplezier in Italië

Het concrete programma komt online op 23 oktober 2019 of kom luisteren naar onze info avond op 23 oktober.

Programma

Fietsen inladen te Waregem-Gent-Sint Niklaas

Zondag 23 februari:

 • Heenvlucht Brussel---Alicante+  transfer naar hotel AR Diamante beach****+ check-in.
 • Verwelkoming
 • Verkennende rit 1: we gooien de beentjes los en verkennen de regio. we fietsen in 2 niveaugroepen.
 • Diner en relax
 • Briefing en fotoreportage: we houden eraan steeds een uitgebreide briefing te voorzien en de eerste fotootjes te bekijken onder de Spaanse zon.

Maandag 24 februari:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 2: 75-100 km we fietsen in 3 niveau groepen met 2 volgwagens.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Dinsdag 25 februari:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 3: 75 -120 km.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Woensdag 26 februari:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 4: 100-150 km: koninginnerit 1
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Donderdag 27 februari:

 • Ontbijt, rustdag
 • Vrij bezoek Benidorm/ Calpe
 • Relax/ diner/ briefing

Vrijdag 28 februari:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 5: 80-120 km
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Zaterdag 29 februari:

 • 8.00 Ontbijt
 • 9.30 Rit 6:100-150 km: koninginnerit 2:
 • Relax, diner + slotbriefing

Zondag 1 maart:

 • Check-out, transfer naar de luchthaven:
 • Terugvlucht naar Brussel.

De concrete info betreft de ritten volgen in een gedetailleerd draaiboek (ten laatste 1.5 week voor afreis) We fietsen in 2 niveaugroepen! Onze servicewagen en begeleiders zorgen voor de perfecte ondersteuning onderweg ;)

Wijzigingen in de vluchturen zijn mogelijk en de verantwoordelijkheid van de vliegtuigmaatschappij.

Programma

Fietsen inladen bij de club (data in overleg)

Zaterdag 2 februari:

 • Heenvlucht Brussel/ Charleroi---Alicante+  transfer naar hotel AR Diamante beach****+ check-in.
 • Verwelkoming
 • Verkennende fietsrit: we gooien de beentjes los en verkennen de regio.
 • Dinner en relax

Zondag 3 februari tot en met vrijdag 8 februari

 • het concrete programma zal samengesteld worden vanuit de club, trainers en verantwoordelijken.

Zaterdag 9 februari:

 • Check-out, transfer naar de luchthaven:
 • Terugvlucht naar Brussel of Brussel Charleroi

De concrete info beteft de ritten, programma volgen in een gedetailleerd draaiboek (vanuit de club, trainers). 

Wijzigingen in de vluchturen zijn mogelijk en de verantwoordelijkheid van de vliegtuigmaatschappij.

Programma

Fietsen inladen

 • Voorzie steeds een wielzak
 • Laat je fiets vooraf nazien
 • Graag seintje als je fiets een steekas heeft: dit komt voornamelijk voor bij fietsen met schijfremmen: voor 10 juni mailen naar info@flammerouge.be
 • Neem een reserve set remblokjes mee.

DONDERDAG 18 JUNI 2020

Heenreis met luxe autocar om met vertrek te Waregem – Gent  én Tongerlo

Incheck en broodjesmaaltijd onderweg.

Programma Mon Ventoux: we fietsen een uitgepijlde opwarmingsrit 'La Vintoux'.

Diner en relax

Briefing.

 

VRIJDAG 19 JUNI 2020

Rijkelijk ontbijt

Rit: 80-125 km: We fietsen vandaag op en rond de Mont Ventoux. een tocht doorheen de Gorges richting Sault en  'La Vintoux'.

Lunchpakket tijdens de middag/ Flamme Rouge haalt de startpakketten op voor alle deelnemers

Relax en dinner

Briefing 'Mon Ventoux'

 

ZATERDAG 20 JUNI 2020

Rijkelijk ontbijt

Start Mon Ventoux (Sporta): het  programma kan je nalezen op de site www.monventoux.be 

We zorgen ervoor dat iedereen zijn gewenste route zal kunnen fietsen!

Bij terugkeer in Les demeures du Ventoux is er pastamaaltijd beschikbaar.

Avond: diner +  afsluitende party in Malaucene tot 1.00. 

 

ZONDAG 21 JUNI 2020

Brunch

Uitchecken.

Vertrek met de bus richting België

Nagenieten!

 

Malaga-Nerja

Het beste klimaat van Europa!  De Tejeda & Almijara bergketen vormt een natuurlijke bescherming tegen de koude weersinvloeden uit het noorden. Als het in België guur, nat en koud is, is het de beste tijd om te fietsen in Andalusië. Gemiddeld 320 zondagen per jaar, dat is 8 uur per dag, zorgen ervoor dat je bij een aangename temperatuur heerlijk kunt wandelen en fietsen in Andalusië !

De charme van uitvalsbasis Nerja zit ‘m onder andere in de mooie ligging op een rotsplateau boven de zee waardoor zich een groot aantal stranden hebben gevormd met elk een eigen karakter. Dit in combinatie met het prachtige uitzichtspunt Balcon de Europa en de typisch Spaanse smalle straatjes in het historische centrum maken Nerja zeer aantrekkelijk en pittoresk.

Ritten

We fietsen in 2 niveaugroepen. Deze onderstaande ritten zijn steeds aanpasbaar in afstand en hoogtemeters. De concrete info betreft de ritten zal je ontvangen in een draaiboek 2 weken voor afreis.

Mallorca 2019

Rit 1: 82 km 550 hm (mogelijks af te korten tot rit van 70 km, 60 km of 50 km).

Beschrijving: verkenning rond het hotel via de kustbaan van Alcudia, richting het glooiende binnenland met zijn typische smalle wegen met lage muurtjes. We rijden dwars door enkele mooie dorpjes die enorm veel charme uitstralen (Sa Pobla, Biniagual, Sencelles, Muro) en waar we het echte Mallorca zien.

Rit 2:  133 km 2665 hm

Beschrijving: 2 cols: Na 13 km opwarming beginnen we aan de Col de Femenies, beklimming van 10-tal km en 500 hm (gem. 5% dus). Aan de splitsing dalen we af naar Sa Calobra, niet voor niets de mooiste col van Mallorca genoemd. Aan het eindpunt bij het water nemen we het parallelle baantje en beginnen we aan de beklimming. 10 pittige km’s met een gem. stijgingspercentage van 7% maar ondanks dit alles is het puur genieten van het prachtige kronkelende baantje. Eenmaal boven dalen we door naar Selva via de Col de Sa Batalla en keren we stilaan huiswaarts.

Rit 3: 121 km 2788 hm (mogelijkheid om Cap Formentor eruit te laten: afkorting van ongeveer 40 km en 1000 hm).

Beschrijving: Bergrit waarbij we over 3 verschillende “cols” passeren. Rustige golvende aanloop van iets meer dan 35 km. Daarna komt men in het dorpje Selva, aan de voet van de Coll De Sa Batalla (579 hm). Een zeer mooie beklimming van 9-tal km en gemiddeld 5% maar enkele steilere stukjes van 10% en meer.  Gevarieerd klimmen dus, met wat haarspeldbochten.  Nadat we hier bovenkomen, gaan we rechtsaf naar de top van de Coll de Femenies (515m). We blijven dus wat op het plateau hangen en het gaat golvend, op een vrij rechte baan richting de top. Hierna volgt een mooie afdaling richting de voet van Cap Formentor. Het einde bereik je na een beklimming van 16 km waarbij er verschillende stukken ook recuperatie (dalend) zijn. Vrij pittig maar een must op Mallora.

Rit 4:135 km 1600 hm: sterk glooiend, geen echte cols

Laatste 100 km van Mallorca 312. Draaien en keren door het binnenland, mogelijks met wind op kop en heel wat kleinere hellingen. Nooit echt vlak en vrij pittig, daarvan getuigen de hoogtemeters ook. Beklimming klooster Betlem 6km, gemiddeld 5%, geeft ons enkele mooie uitzichtpunten op de kustlijn.

Rit 5: 170 km 2870 hm: koninginnenrit

Prachtige rit doorheen het gebergte in Mallorca. Heel wat cols en mooie, bekende dorpen staan vandaag op het programma. Col Claret, Valdemossa (dorp waar Chopin geleefd heeft en waar er nog steeds een mooi museum is) Col d’en Ca Costa, haven van Soller met het gekende treintje aan de kust. Ook gaan we naar het dak van deze reis op de Puig Major (880 m).

Rit 6: 105 km 1200 hm: 1 beklimming van heiligdom op rots / berg bij Randa

Vrij “vlakke” recuperatierit door het binnenland met 1 stevige beklimming naar het heiligdom bij Randa.

Programma

We zullen de komende periode het programma en de mogelijke ritten verder concretiseren. Daarbij houden we rekening met het fietsniveau van elke groep en dient er tevens ruimte te zijn voor Zwefie-leute naast de fiets.

Maandag 12 augustus

Inladen van de fietsen te Waregem

Donderdag 15 augustus 2019

6.55       Vlucht vanuit Brussel naar Milaan

8.30       aankomst Milaan + lokale transfer

11.00     verwelkoming en lichte lunch.

13.30     verkennende fietsrit

                Relax, diner, briefing.

Vrijdag 16 augustus 2019

Rijkelijk ontbijt

Piemonte rit voor recreant, sportief en gedreven

Relax, diner en briefing

Zaterdag 17 augustus 2019

Rijkelijk ontbijt

Piemonte rit voor recreant, sportief en gedreven

Relax

Diner en briefing

Zondag 18 augustus 2019

Rijkelijk ontbijt

Piemonte rit voor recreant, sportief en gedreven

Transfer naar de luchthaven

20.40 Vlucht Milaan-Brussel.

Fietsen naar Reims

Reims is een van de meest belangwekkende steden van kunst en geschiedenis en dankt haar roem aan de kathedraal en de daaraan verbonden herinnering aan de kroningen van de Franse Koningen en de champagne, aangezien vele belangrijke Champagnehuizen hier hun hoofdkantoor hebben We fietsen in 3-4 etappes vanuit Vlaanderen naar Reims-Epernay! 

Programma

Fietsen inladen te Waregem-Gent-Sint Niklaas

Zaterdag 7 maart 2020

 • Heenvlucht Brussel---Alicante+  transfer naar hotel AR Diamante beach****+ check-in.
 • Verwelkoming
 • Verkennende rit 1: we gooien de beentjes los en verkennen de regio. we fietsen in 2 niveaugroepen.
 • Diner en relax
 • Briefing en fotoreportage: we houden eraan steeds een uitgebreide briefing te voorzien en de eerste fotootjes te bekijken onder de Spaanse zon.

Zondag 8 maart 2020: 

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 2: 75-100 km we fietsen in 3 niveau groepen met 2 volgwagens.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Maandag 9 maart 2020: 

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 3: 75 -120 km.
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Dinsdag 10 maart 2020:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 4: 100-150 km: koninginnerit 1
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Woensdag 11 maart 2020:

 • Ontbijt, rustdag
 • Vrij bezoek Benidorm/ Calpe
 • Relax/ diner/ briefing

Donderdag 12 maart 2020:

 • 8.00 Een rijkelijk ontbijt
 • 9.30 Rit 5: 80-120 km
 • Relax
 • Diner
 • Briefing

Vrijdag 13 maart 2020:

 • 8.00 Ontbijt
 • 9.30 Rit 6:100-150 km: koninginnerit 2:
 • Relax, diner + slotbriefing

Zaterdag 14 maart 2020:

 • Check-out, transfer naar de luchthaven:
 • Terugvlucht naar Brussel.

De concrete info betreft de ritten volgen in een gedetailleerd draaiboek (ten laatste 1.5 week voor afreis) We fietsen in 2 niveaugroepen! Onze servicewagen en begeleiders zorgen voor de perfecte ondersteuning onderweg ;)

Wijzigingen in de vluchturen zijn mogelijk en de verantwoordelijkheid van de vliegtuigmaatschappij.

Hotel Servella*** of Hotel Servotel ****

Het Servotel Castagniers verwelkomt u het hele jaar door in een weelderige omgeving, niet ver van de zee en de bergen.

Het hotel heeft 40 moderne kamers die in mediterrane kleuren zijn ingericht. Alle kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op het zwembad of de tennisbaan. WiFi is in alle kamers gratis beschikbaar. Voor gezinnen met kinderen of gasten die met vrienden reizen, biedt het hotel tevens 30 studio's met een volledig uitgeruste keuken.

Her restaurant van het hotel, restaurant Servella, heeft 5 luxe eetzalen en is de perfecte plek om te genieten van creatieve lokale gerechten. Het hotel ligt op slechts 20 minuten van de beroemde Promenade des Anglais. Het hotel ligt in een park van 5 hectare met een zwembad, een tennisbaan en een speeltuin. Ook heeft het hotel diverse conferentiezalen. Dit hotel is dus een perfecte locatie voor zowel een

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Hotel

Hotel La residence *** te Val D'Ajol

Op slechts 20 km van de startplaats.

Middenin een groen dal in het zuiden van de Vogezen kunt u heerlijk verblijven in dit 19e-eeuwse pand. 

De kamers van binnen: De accommodatie ligt in een landgoed en heeft 49 kamers, waarvan 8 op de begane grond liggen en er 2 toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

Highlights accommodatie: U kunt hier verblijven voor zaken en met familie, vrienden of collega's. Het hotel heeft een verwarmd binnenbad, een sauna, een tennisbaan, een park en een bar. Geniet ook van de heerlijke keuken, welke regionale en gastronomische gerechten uitstekend combineert.

Hotel

Le Sherpa Les deux Alpes

Hotel le Sherpa is in het centrum van het skigebied Les Deux Alpes te vinden, op 100 meter afstand van de skilift Le Jandri Express. Dit hotel heeft de klassieke stijl die voor de Alpen zo kenmerkend is. Er zijn een bar en een berging voor uw skiuitrusting beschikbaar. Alle kamers van le Sherpa bieden een combinatie van een modern interieur en de stijl van een chalet. In elke kamer staat een lcd-tv en er is gratis WiFi aanwezig. Iedere accommodatie is uitgerust met houten meubelen en lambriseringen. Bepaalde kamers kijken uit op de bergen.

In de ochtenduren kunt u zich hier tegoed doen aan een ontbijtbuffet. Le Sherpa heeft tevens à-la-carterestaurant met streekgerechten en regionale wijnen. Als het weer het toelaat, kunt u op het terras van het uitzicht genieten.

In de buurt van het hotel ligt het nationaal park Ecrins. Daar kunt u onder andere moutainbiken. Hotel Le Sherpa beschikt over een wasplaats voor fietsen. Het openbare zwembad en de ijsbaan bevinden zich op 20 meter afstand

Hotel

Ar Diamante Beach

Tophotel in Calpe! Dit hotel ligt op 200 meter van het Levante-strand in Calpe en biedt 3 buitenzwembaden, die omgeven worden door zonneterrassen. Alle stijlvolle kamers van het AR Diamante Beach Spa Hotel zijn voorzien van een balkon en gratis internet. Ze hebben tevens airconditioning en een satelliettelevisie. De haven van Calpe en de beroemde rots van Ifach vindt u op ongeveer 1 km van de AR Diamante Beach Spa.

Het is vanuit het hotel 2 minuten lopen naar de promenade aan zee, waar vele restaurants, bars en winkels gevestigd zijn. De Diamante Beach Spa beschikt over een buffetrestaurant met mediterrane gerechten, die in een open keuken voor u bereid worden. In de zomer kunnen gasten op het terras aan de rand van het zwembad genieten van hun maaltijden. Het hotel biedt tevens een café en een pianobar.

Hotel

Ar Diamante Beach

Tophotel in Calpe! Dit hotel ligt op 200 meter van het Levante-strand in Calpe en biedt 3 buitenzwembaden, die omgeven worden door zonneterrassen. Alle stijlvolle kamers van het AR Diamante Beach Spa Hotel zijn voorzien van een balkon en gratis internet. Ze hebben tevens airconditioning en een satelliettelevisie. De haven van Calpe en de beroemde rots van Ifach vindt u op ongeveer 1 km van de AR Diamante Beach Spa.

Het is vanuit het hotel 2 minuten lopen naar de promenade aan zee, waar vele restaurants, bars en winkels gevestigd zijn. De Diamante Beach Spa beschikt over een buffetrestaurant met mediterrane gerechten, die in een open keuken voor u bereid worden. In de zomer kunnen gasten op het terras aan de rand van het zwembad genieten van hun maaltijden. Het hotel biedt tevens een café en een pianobar.

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Hotel ****

Hotel op basis van half pension met zwembad.

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Hotel

Hotel Gran Paradiso Alta Badia****

Hotel Gran Paradiso ligt op 200 meter van het skigebied Armentarola en beschikt over sport- en wellnessfaciliteiten, een gastronomisch restaurant en kamers met een balkon. Het hotel wordt al sinds 1968 beheerd door de familie Ploner en biedt de warme gastvrijheid die typisch is voor Zuid-Tirol.

Hotel Gran Paradiso is gebouwd met natuurlijke materialen en de kamers zijn voorzien van vloerbedekking of houten vloeren, een lcd-tv met satellietzenders en een eigen badkamer met een bad of een douche. Sommige kamers kijken uit op de bergen.

Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd, dat bestaat uit fruit, granen, brood, nutella, jam, vleeswaren, kaas, warme en koude dranken, en eieren op aanvraag. Voor het diner worden specialiteiten uit Alta Badia en klassieke Italiaanse gerechten geserveerd. Het terras is uitgerust met tafels en stoelen en u kunt ontspannen in de tuin met ligstoelen en parasols. Er is een speelkamer voor kinderen tot 8 jaar oud. Het hotel heeft ook een pingpongtafel en kaartspellen.

Het spa- en fitnesscentrum beschikt over een Turks bad, een sauna en een binnenzwembad, allemaal gratis beschikbaar. De hot tub, het solarium en de massagekamers zijn beschikbaar na reservering.

Hotel

Hotel Garden Siena****

Hotel Garden, dat omringd is door een rustige, groene tuin, ligt in Siena op 15 minuten lopen van de oude stadspoort Porta Camollia. Het beschikt over een buitenzwembad en een tennisbaan. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd op het terras.

De kamers in het 4-sterrenhotel Garden zijn ruim en bevinden zich in de villa of in de moderne bijgebouwen. De meeste kamers zijn klassiek ingericht en voorzien van antiek meubilair. Tot de faciliteiten behoren een satelliet-tv, WiFi en een minibar.

Restaurant La Limonaia is gespecialiseerd in de Toscaanse keuken en serveert de heerlijke maaltijden op het terras met uitzicht op Siena. Daarbij biedt het een scala aan regionale wijnen. Het ontbijt bestaat onder meer uit verse croissants, zoete deegwaren, eieren, spek en kaas. Er zijn op verzoek ook glutenvrije producten beschikbaar.

****Hotel Marinas de Nerja

Marinas de Nerja ligt op 1 minuut lopen van het strand. Marinas de Nerja Hotel biedt een indrukwekkend uitzicht op de zee. Deze accommodatie is gelegen aan het Punta Lara-strand. Er zijn ook een spa en een restaurant aan het strand gevestigd. Alle appartementen en studio's hebben een ruime zithoek met satelliet-tv. U kunt gebruikmaken van een goed uitgeruste keuken. Het lichte interieur oogt eenvoudig. Op de vloer liggen tegels.

Het buffetrestaurant van het Marina serveert een scala aan mediterrane gerechten, terwijl het restaurant aan het strand tijdens de zomermaanden paella serveert. Bovendien treft u naast het zwembad een bar aan. En er is een loungebar aanwezig. De spa bestaat uit een verwarmd zwembad, Turkse baden en een sauna. Sporten is mogelijk in de eigen fitnessruimte. Per auto rijdt u in 1 uur naar Málaga en Granada. Het centrum van Nerja ligt op iets meer dan 1 km afstand van Marinas de Nerja Beach & Spa.

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt heeft 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Hotel ****

Alcudi Mar

Js Alcudi-Mar ligt op minder dan 100 meter van het strand van Playa de Muro en beschikt over kamers met airconditioning en balkon. Het hotel heeft een buitenzwembad, een spa en gratis WiFi.

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van een fietscentrum met een garage en een winkel met uitrusting. In de fitnessruimte staat ook fietsapparatuur en voor ontspanning kunt u terecht in de spa.

De spa van Alcudi-Mar is uitgerust met Turkse baden, een hot tub en een sauna. Er worden diverse behandelingen gegeven, zoals massages en hydrotherapie. Het buffetrestaurant van Js Alcudi-Mar serveert tal van internationale maaltijden. Er is ook een café, dat toegang biedt tot het terras naast het zwembad. De accommodaties van Js Alcudi-Mar zijn eenvoudig ingericht met een parketvloer. Ze zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een minibar.

Het hotel bevindt zich op minder dan 1 km van het centrum van Playa de Muro en op 12 km van het park S'Albufera. Alcúdia en de haven zijn met de auto in minder dan 10 minuten te bereiken.

Hotel

Hotel ***

Hotel

Ar Diamante Beach

Tophotel in Calpe! Dit hotel ligt op 200 meter van het Levante-strand in Calpe en biedt 3 buitenzwembaden, die omgeven worden door zonneterrassen. Alle stijlvolle kamers van het AR Diamante Beach Spa Hotel zijn voorzien van een balkon en gratis internet. Ze hebben tevens airconditioning en een satelliettelevisie. De haven van Calpe en de beroemde rots van Ifach vindt u op ongeveer 1 km van de AR Diamante Beach Spa.

Het is vanuit het hotel 2 minuten lopen naar de promenade aan zee, waar vele restaurants, bars en winkels gevestigd zijn. De Diamante Beach Spa beschikt over een buffetrestaurant met mediterrane gerechten, die in een open keuken voor u bereid worden. In de zomer kunnen gasten op het terras aan de rand van het zwembad genieten van hun maaltijden. Het hotel biedt tevens een café en een pianobar.

Hotel

Ar Diamante Beach

Tophotel in Calpe! Dit hotel ligt op 200 meter van het Levante-strand in Calpe en biedt 3 buitenzwembaden, die omgeven worden door zonneterrassen. Alle stijlvolle kamers van het AR Diamante Beach Spa Hotel zijn voorzien van een balkon en gratis internet. Ze hebben tevens airconditioning en een satelliettelevisie. De haven van Calpe en de beroemde rots van Ifach vindt u op ongeveer 1 km van de AR Diamante Beach Spa.

Het is vanuit het hotel 2 minuten lopen naar de promenade aan zee, waar vele restaurants, bars en winkels gevestigd zijn. De Diamante Beach Spa beschikt over een buffetrestaurant met mediterrane gerechten, die in een open keuken voor u bereid worden. In de zomer kunnen gasten op het terras aan de rand van het zwembad genieten van hun maaltijden. Het hotel biedt tevens een café en een pianobar.

Residentie Les Demeures du Ventoux

We hebben een reservatie voor 200 plaatsen in Les Demeures de Ventoux te Aubignan.

Hotel les Demeures du Ventoux ligt midden in de Provence en dicht bij de pittoreske regio Lubéron. U kijkt uit op de berg Ventoux en de geologische sculpturen Les Dentelles. De huisjes met 1 of 2 slaapkamers in Provençaalse stijl liggen verspreid in een prachtig landelijk domein van ca. 5 ha met mediterraanse beplanting. 

Alle accommodaties hebben tv en een eigen terras. De privébadkamer is voorzien van een bad of douche, een föhn en een toilet. In de kitchenette vindt u een magnetron, een koffiezetapparaat en een koelkast.

 Het wellnesscentrum bestaat uit een hot tub, een sauna en een fitnessruimte. Er zijn 2 zwembaden aanwezig (waarvan 1 verwarmd), een multifunctioneel sportveld en een kinderspeeltuin. Het verwarmde zwembad is gratis toegankelijk en geopend van mei t/m september.

Toscane Bianchi

Deze trip tijdens de paasvakantie naar Italië mag je echt niet missen.  Een leuke mix van sport, cultuur en zon. De #fietsondekbeleefgeniet staat centraal tijdens deze reis.

De reis staat ook open voor partners en kinderen die liever niet fietsen maar willen genieten van voorjaarszon,  kleine dorpjes, cultuur en lekker eten. We hebben ons hart verloren in Italië. De beleving, de gastvrijheid, de uitstekende  hotels doen ons verlangen naar meer én er komt meer: de Italiaanse Alpen met onder  andere de Stelvio blijft een trekpleister. Maar wij breiden uit: Cesenatico, Piemonte, Toscane en tot slot onze Route D’Azur (21-29 juli) zal een Giro d’Italia toets krijgen (Lombardije-Como-Garda-Piemonte). Ciao tutti!

Hotel

Zafiro Tropic ****

Het Zafiro Tropic (vroeger bekend als Viva Tropic) ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden. Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic zijn voorzien van airconditioning en een eigen balkon. U vindt hier ook een satelliet-tv.

Het hotel biedt heeft 1 zwembad met een piratenschip en glijbanen, en er is 1 ontspanningsbad met Balinese bedden. In de tuin bevinden zich ligstoelen en parasols. Het hotel biedt verder een gevarieerd amusementsprogramma voor zowel volwassenen en kinderen.

Het restaurant Caprice van het Zafiro Tropic serveert mediterrane specialiteiten en internationale gerechten. Er is tevens een snackbar bij het zwembad, genaamd La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows, en in Café-Bar Babalú kunt u genieten van een cocktail. Het natuurreservaat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca ligt op slechts 5 km van het Zafiro Tropic. Het is 2 km naar de stad Alcúdia met de 14e-eeuwse muur.

Fiets het Alpendak eraf!

Verleg je grenzen en fiets met Flamme Rouge de hoogste cols van de Alpen op! Deze machtige etappereis stuurt je langs één van de spectaculairste routes in Europa waar ons meerdere uitdagingen te wachten staan. Niet alleen de Croix de Fer, Télégraphe en Galibier maar ook de Izoard, Col de Vars en als hoogtepunt Col-Cime de la Bonette schuiven we jou voor de wielen. De top van  de Col de la Bonette ligt op 2802 m en vormt de ultieme uitdaging en slot van deze formidabele fietsreis. Wielerfanaten met of zonder haar op de benen, verenigt u en ga de uitdaging aan!

Hotel

Hotel Langhe Monferatto****

Dit hotel in Costigliole d'Asti ligt op het platteland van Piemonte, in de heuvels van Monferrato. Het beschikt over gratis parkeergelegenheid en kamers met airconditioning en een balkon. De kamers van Hotel Langhe & Monferrato zijn voorzien van gratis WiFi, een minibar en een eigen badkamer met een föhn. Sommige kamers hebben een bubbelbad. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een fles wijn op de kamer.  Er is een ontbijtbuffet en drankjes zijn verkrijgbaar in de bar. Het zwembad is toegankelijk voor alle hotelgasten!

Het Langhe & Monferrato Hotel bevindt zich vlak bij de A33 en op 20 minuten rijden van de steden Alba en Asti, die bekend staan om hun wijn. het restaurant is 750 meter verderop gelegen en 10 minuutjes stappen. 

http://www.hotelanghe.it/

Hotel

Ar Diamante Beach

Tophotel in Calpe! Dit hotel ligt op 200 meter van het Levante-strand in Calpe en biedt 3 buitenzwembaden, die omgeven worden door zonneterrassen. Alle stijlvolle kamers van het AR Diamante Beach Spa Hotel zijn voorzien van een balkon en gratis internet. Ze hebben tevens airconditioning en een satelliettelevisie. De haven van Calpe en de beroemde rots van Ifach vindt u op ongeveer 1 km van de AR Diamante Beach Spa.

Het is vanuit het hotel 2 minuten lopen naar de promenade aan zee, waar vele restaurants, bars en winkels gevestigd zijn. De Diamante Beach Spa beschikt over een buffetrestaurant met mediterrane gerechten, die in een open keuken voor u bereid worden. In de zomer kunnen gasten op het terras aan de rand van het zwembad genieten van hun maaltijden. Het hotel biedt tevens een café en een pianobar.

Prijs

895 euro pp

 • éénpersoonskamer: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -75 euro pp
 • Groepstarieven op aanvraag! 
 • prijzen kunnen wijzigen onder voorbehoud van concrete vluchturen

Prijs

595 euro

 • Op basis van een tweepersoonskamer
 • éénpersoonskamer op aanvraag
 • op basis van 30 personen

Prijs

970 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -80 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten
 • op basis van 30 personen

Prijs

935 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -80 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten.
 • op basis van min 50 personen

Prijs

590 euro

 • 590 euro pp inclusief car
 • Supplement eenpersoonskamer: +80 euro

Prijs

vanaf 895 euro pp

 • éénpersoonskamer: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -75 euro pp
 • Groepstarieven op aanvraag! min. 30 personen
 • prijzen kunnen wijzigen onder voorbehoud van concrete vluchturen

Prijs

vanaf 895 euro pp

 • éénpersoonskamer: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -75 euro pp
 • Groepstarieven op aanvraag! 
 • prijzen kunnen wijzigen onder voorbehoud van concrete vluchturen

Prijs

970 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -75 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten
 • op basis van min 35 personen: 25 euro korting.

Prijs

970 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -80 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten
 • op basis van 30 personen

Prijs

975 euro pp

 • Op basis van een tweepersoonskamer
 • single supplement: 185 euro/ 6 nachten
 • op basis van 25 personen

Prijs

vanaf 1295 euro pp

 • supplement éénpersoonskamer (op aanvraag en volgens beschikbaarheid)
 • maximaal 20 plaatsen
 • definitieve prijs vanaf 23/10

 

Prijs

725 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 100 euro pp
 • Niet fietsers: -80 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten

Prijs

849 euro pp

 • Op basis van een tweepersoonskamer.

Prijs

885 euro pp

 • op basis van een tweepersoonskamer.
 • toeslag eenpersoonskamer: 180 euro pp/ 4 nachten
 • ticketprijs vlucht vanaf 21 inschrijvingen kan wijzigen! 

Prijs

765 euro pp

 • Op basis van een 2 persoonskamer.
 • éénpersoonskamer op aanvraag.
 • 35 tickets beschikbaar.

Prijs

1385 euro pp

 • supplement éénpersoonskamer (op aanvraag en volgens beschikbaarheid)
 • maximaal 25 plaatsen

 

Prijs

365 euro pp

 • Single toeslag: 50 euro
 • Autocar-minibus: 85 euro pp

Prijs

vanaf 895 euro pp

 • Eenpersoonskamer: +175 euro
 • Niet-fietser: -70 euro pp

Prijs

vanaf 1095 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -80 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten

Prijs

vanaf 875 euro pp

Korte formule:

 • donderdag-zondag: 875 euro
  • toeslag eenpersoonskamer: 75 euro

Weekformule

 • donderdag-donderdag: 1020 euro pp
  • toeslag eenpersoonskamer: 175 euro

Prijs

Meer info voor 23/10

 • Prijs op basis van 20 deelnemers

Prijs

985 euro pp

 • éénpersoonskamer: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -75 euro pp
 • Groepstarieven op aanvraag! 

Programma

 • veloTOUR 300 word gereden op een uniek parcours, met zijn mooie, rustige en landelijke wegen, dit zorgt ervoor dat ieder deelnemer zijn gading vindt.
 • Harelbeke - Namen- Harelbeke ±312 Km
 • We komen samen vanaf 0430 uur.
 • Aanmelden, u krijgt het nodige.
 • Vertrek Tour300 STIPT om 0515 uur.
 • Enkel met voorinschrijvingen

Prijs

690 euro pp

 • Niet fietsers: 605 euro pp
 • Iéénpersoonskamer: 175 euro pp
 • Op basis van 30 personen: 665 euro pp

Gerona

Gerona is het nieuwe fietsmekka van Europa en dat voel je als je hier aankomt. 22 professionele ploegen zijn hier permanent gevestigd. Het prachtige, historische stadje is bezaaid met fietsenwinkels en cafeetjes speciaal voor fietsers. De meeste hotels zien de wielertoeristen heel graag komen. Hun infrastructuur werd aangepast en ook voorzien zij speciale “wielermaaltijden”.

Maar de allerbelangrijkste reden waarom  hier meer en meer fietsers naartoe komen zijn de routes. De hele regio ligt vol met schitterende wegen voor elk niveau. Befaamde cols, glooiende routes,… Je kan hier echt alles vinden in een zeer aangenaam mediterraans klimaat.

Prijs

vanaf 480 euro pp

 • op basis van 2 persoonsstudio:  495 euro
 • op basis van 3-4 persoonsstudio: 480 euro pp
 • eenpersoonsstudio: op aanvraag en beperkt beschikbaar.

Prijs

vanaf 895 euro pp

 • éénpersoonsstudio: + 175 euro pp
 • Niet fietsers: -80 euro pp
 • inclusief alle administratie en dossierkosten

Programma

Rijd met de Flamme Rouge community leden de eerste kilometers van het nieuwe jaar 2020! We spreken af aan onze nieuwe locatie in Waregem waar we starten met een lekker kopje koffie en bijhorende koek. Tijd genoeg om de beste wensen over te maken aan de Flamme Rouge familie :-) 
Daarna starten we gezamenlijk en onder motobegeleiding een ritje van 75 km. Halverwege is er een stop voorzien om de innerlijke mens te versterken / op te warmen. 
Na de rit komen we terug in Waregem waar we nog eentje of 2 ;-) drinken en de fietsdoelen van 2020 verder bespreken. 
Graag mailtje naar dries@flammerouge.be indien jij er ook bij wil zijn. 
Tot dan!

Place2be: Groenbek 2 te Waregem (GPS hoogmolenstraat Waregem), welkom vanaf 8.45, start om 9.30.

Prijs

495 euro pp

 • Op basis van 40 inschrijvingen
 • Vliegtuigticket zal geboekt worden bij inschrijving!

Rond de Mont Blanc

Frankrijk, Zwitserland tot in Italië. We doorkruisen maar liefst 3 landen. Cols met naam en faam uit de Tour du Mont Blanc met ruimte om te genieten: Col De Forclaz, Champex lac, Col de Grand Bernard, Petit Bernard, Cormet de Roselend. In Aosta genieten we van een rustdag en fietsen we naar het skioord Pila met de Mont Blanc toppen steeds dichtbij, magistraal! 

Inclusief

 • Hotel Servotel te Castagniers*** of Servotel**** te Saint Vincent
 • 4 nachten op basis van half pension
 • Ruime bevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Lunchpakket tijdens de middag
 • Professioneel fietsvervoer tot 50 fietsen
 • Lokale transfer van Nice Airport naar Castagniers
 • Fietsbegeleider voor elke groep + mecanicien Flamme Rouge
 • 2 Servicewagens
 • Service course en bike wash
 • Fotoreportage en briefing
 • Boeking en administratie

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Brussel-Charleroi
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagens tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders + mecanicien
 • ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • lunchpakket tijdens de middag 
 • fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Vliegticket naar Milaan malpensa via Brussels Airlines
 • Transfer vliegveld Milaan-hotel.
 • Vliegticket Nice-Brussel via Easyjet
 • Inschrijving + pakket Milaan-San Remo
 • Vervoer van de fietsen met professioneel fietsvervoer.
 • 3 overnachtingen op basis van half pension in ****hotel.
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de rit 
 • Lunch tijdens de ritten
 • Extra bevoorrading Tijdens Milaan Sanremo
 • Fotoreportage

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Brussel
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • servicewagens tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders + mecanicien
 • ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • lunchpakket tijdens de middag 
 • fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Professioneel fietsvervoer
 • welkomsdrink en broodjesmaaltijd/ pasta bij aankomst op vrijdag.
 • Hotel*** op basis van half pension (2 nachten)
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Inschrijving Trois Ballons + pakket inschrijving (zie website)
 • transfer naar de start en terug vanuit Champagney tot Luxueil les bains
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Extra bevoorradingen voor, tijdens als na de ritten

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugreis met vliegtuig
 • Transfer luchthaven heen en terug Alicante-Calpe
 • Professioneel fietsvervoer(groepen +15 personen komen we ter plaatse)
 • Hotel op basis van vol pension + water en wijn aan tafel.
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad Spa en wellness
 • Sportmassage
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • 2 Servicewagens tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Transport per luxe touringcar 
 • Professioneel fietsvervoer tot 40 fietsen
 • 3 overnachtingen op basis van half pension.
 • Rijkelijk ontbijt
 • lunchpakket over de middag
 • Inschrijving La Marmotte 
 • Medaille voor iedereen, na aankomst La Marmotte.
 • Afhaling van de startbewijzen 
 • 2 extra bevoorradingen tijdens la Marmotte 
 • 2 assistentie wagens aanwezig met technische bijstand op bevoorradingspunten
 • Mechanische assistentie met mecanicien

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugreis met vliegtuig
 • Transfer luchthaven heen en terug Alicante-Calpe
 • Professioneel fietsvervoer(groepen +15 personen komen we ter plaatse)
 • Hotel op basis van vol pension + water en wijn aan tafel.
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad Spa en wellness
 • Sportmassage
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • 2 Servicewagens tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Brussel
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • ervicewagens tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders + mecanicien
 • ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • lunchpakket tijdens de middag 
 • fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Brussel-Charleroi
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagens tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders + mecanicien
 • ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • lunchpakket tijdens de middag 
 • fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en administratie
 • Transfer vanuit de luchthaven naar het hotel.
 • Vliegtuigticket heen en terug.
 • Professioneel fietsvervoer en bagagetransport 
 • Professionele fietsbegeleiding
 • 6 nachten op basis van half pension.
 • Lichte maaltijd bij aankomst 
 • Energierijk ontbijt
 • Bevoorrading voor, tijdens als na de ritten + lunch tijdens de middag (pasta-broodjes)
 • Bewaakte fietsengarage.
 • Servicewagen ter plaatse
 • Mechanische assistentie.
 • Voorbeeldroutes en programma op maat
 • Voorstelling meerdaagse in een gedetailleerd draaiboek

Inclusief

 • Boeking en administratie (reisdocumenten)
 • Heenreis naar de Vogezen
 • Terug vlucht Nice-Brussel/ Rijsel
 • Hotel*** op basis van half pension
 • Mechanische assistentie
 • Lunchpakket(pasta-broodjes) tijdens de dagtochten
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Briefing en fotoreportage
 • Professioneel fietsvervoer  
 • Servicewagen
 • Briefing en fotoreportage

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Brussel-Charleroi
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagens tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleider + mecanicien(exlusief voor de groep)
 • ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • lunchpakket tijdens de middag 
 • fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Transfer (HT) vanuit de luchthaven naar het hotel
 • Vliegtuigticket HT naar Treviso vanuit Brussel Charleroi
 • Professioneel fietsvervoer en bagagetransport
 • Hotel***s of **** op basis van half pension
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders en KW begeleiding.
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten.
 • Lunchpakket over de middag
 • KW wieleruitrusting
 • Giftbag Flamme Rouge/ KW

Inclusief

 • Vlucht vanuit Charleroi naar Pisa (HT)
 • Lokale transfer van het hotel naar de luchthaven (heen en terug)
 • Professioneel fietsvervoer tot 50 fietsen
 • 4 overnachtingen op basis van half pension 
 • ****hotel nabij het centrum van Siena
 • Rijkelijk ontbijt
 • lunchpakket over de middag
 • Inschrijving Granfondo (startnummers tussen 1000-1400)
 • Afhaling van de startbewijzen 
 • Extra bevoorradingen tijdens de granfondo
 • Servicewagen aanwezig met technische bijstand op bevoorradingspunten
 • Mechanische assistentie.

Inclusief

 • Boeking en administratie (reisdocumenten)
 • Heen en terugreis vlucht Charleroi-Bergamo
 • Hotel*** op basis van half pension
 • Mechanische assistentie
 • Lunchpakket(pasta-broodjes) tijdens de dagtochten
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Briefing en fotoreportage
 • Professioneel fietsvervoer  
 • Servicewagen
 • Fietstruitje 'Giro di Grinta' 
 • Abonnement Grinta! 6 maanden
 • Briefing en fotoreportage

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugreis met vliegtuig Brussel/Charleroi-Malaga
 • Transfer luchthaven heen en terug Malaga-Nerja
 • Professioneel fietsvervoer én bagagetransport (1 stuk)
 • Hotel op basis van half pension
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Zwembad Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Lunchpakket tijdens de ritten

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen. Prijs van de vlucht is bevestigd bij het reserveren van de 'seat'.  

Deze meerdaagse gaat door vanaf 20 deelnemers

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Rijsel of Brussel
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders  + mecanicien
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Lunchpakket tijdens de middag
 • Fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservaties
 • Vlucht Brussel-Palma HT inclusief bagage en handbagage
 • Shuttle vanuit luchthaven naar het hotel
 • Hotel **** op basis van half pension
 • Staanplaats in beveiligde fietsgarage inclusief water voor bidons, bike wash...
 • Fietstransport (Gent-Aarschot-Zonhoven)
 • Iedere dag mogelijkheid tot een begeleide rit
 • Deelnameticket Mallorca 312
 • Begeleiding Flamme Rouge voor en na Mallorca 312
 • Begeleide fietsritten
 • Mechanische assistentie met servicewagen

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Vliegtuigticket HT vanuit Brussel/ Charleroi
 • transfer (HT) vanuit de luchthaven naar het hotel
 • Professioneel fietsvervoer en bagagetransport
 • Hotel op basis van half pension
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • servicewagen tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders
 • ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • lunchpakket over de middag

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugreis met vliegtuig
 • Transfer luchthaven heen en terug Alicante-Calpe
 • Professioneel fietsvervoer(groepen +15 personen komen we ter plaatse)
 • Hotel op basis van vol pension + water en wijn aan tafel.
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad Spa en wellness
 • Sportmassage
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • 2 Servicewagens tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugreis met vliegtuig
 • Transfer luchthaven heen en terug Alicante-Calpe
 • Professioneel fietsvervoer. 
 • Hotel op basis van vol pension + water en wijn aan tafel.
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Begeleiding vanuit Gaverzicht-Glascentra CT

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Prijs

40 euro pp

Enkel met voorinschrijving.

Inclusief

 • Boeking en administratie 
 • Heen en terugreis met luxe autocar.
 • Residentie op basis van half pension
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Fietsbegeleiders en reisleider ter plaatse
 • Briefing en fotoreportage
 • Professioneel fietsvervoer
 • Servicewagen ter plaatse

Mallorca

Mallorca behoeft eigenlijk weinig uitleg… Tal van Belgische toppers in het veldrijden en wielrennen vliegen in de winter op en af naar dit trainingsparadijs. En met reden!

Onze Flamme rouge service ter plaatse is de meerwaarde voor uw fietsvakantie. Fietsen is het enige waar jij aan moet denken… met plezier doet Flamme Rouge de rest 

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugvlucht vanuit Rijsel/ Lille Lesquin/ Brussel
 • Transfer luchthaven heen en terug
 • Professioneel fietsvervoer
 • Hotel op basis van halfpension inclusief dranken
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad
 • Wasserette voor de koerskledij
 • Spa en wellness + massage(optie)
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • Servicewagen tijdens de ritten
 • mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders  + mecanicien
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Lunchpakket tijdens de middag
 • Fotoreportage

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Klassiek rondje

De Ronde, de Gold Race, Luik Bastenaken Luik en de Waalse pijl in een aantrekkelijke etappereis! Fiets  op het parcours van deze klassiekers.

Prijs

5 euro/ pp

Inclusief

 • Administratie en boekingen
 • Professioneel fietsvervoer (en bagagetransport)
 • Transfer heen en terug naar het hotel
 • Hotel Langhe Montferrato
  • Rijkelijk ontbijt
  • Diner
  • Zwembad
 • Reisbegeleider Flamme Rouge  fietsbegeleider en mecanicien
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Bike wash en service course
 • Ruime buffetbevoorradingen voor tijdens als na de ritten
 • Lunchpakket/ pastamaaltijd tijdens de middag
 • Fotoreportage
 • Fietsen in 3 groepen (gedreven, sportief, recreant)

Inclusief

 • Boeking en reservatie
 • Heen en terugreis met vliegtuig
 • Transfer luchthaven heen en terug Alicante-Calpe
 • Professioneel fietsvervoer(groepen +15 personen komen we ter plaatse)
 • Hotel op basis van vol pension + water en wijn aan tafel.
 • Aangepaste menu’s voor de fietsers
 • Binnen en buitenzwembad Spa en wellness
 • Sportmassage
 • Afgesloten fietsgarage
 • Service course en bike wash
 • 2 Servicewagens tijdens de ritten
 • Mechanische assistentie
 • Professionele fietsbegeleiders
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering (32 euro)
 • annuleringsverzekering (45 euro)

Exclusief

 • Vliegtuigticket heen en terug Lille-Nice: groepsticket in aanvraag 30 tickets
 • Eigen uitgaven
 • Reis- bijstandsverzekering (20 euro pp)
 • Annuleringsverzekering (25 euro pp)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 32 euro
 • Annuleringsverzekering: 45 euro
 • Maaltijden onderweg (heen en terugreis)

Exclusief

 • Hotel:  dranken aan tafel.
 • Reis-en bijstandverzekering: 20 euro pp
 • Annulatieverzekering: 35 euro pp
 • Persoonlijke uitgaven.

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 32 euro
 • Annuleringsverzekering: 45 euro
 • Maaltijden onderweg (heen en terugreis)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering (12 euro)
 • Annulatieverzekering (25 euro)
 • Carpool: we voorzien een autocar/minibus om naar de Vogezen te rijden: 85 euro pp (HT)

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering (32 euro)
 • annuleringsverzekering (45 euro)

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven: maaltijden onderweg, dranken ter plaatse
 • Reis-bijstand en annulatieverzekering (16 euro pp)

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering (32 euro)
 • annuleringsverzekering (45 euro)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 32 euro
 • Annuleringsverzekering: 45 euro
 • Maaltijden onderweg (heen en terugreis)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstand en annulatieverzekering (28 euro pp)
 • Taxitransfer naar de luchthaven (op aanvraag)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 32 euro
 • Annuleringsverzekering: 45 euro
 • Maaltijden onderweg (heen en terugreis)

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering (28 euro)
 • Annulatieverzekering (45 euro)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis en bijstandverzekering 36 euro/ 9 dagen
 • Annulatieverzekering: 75 euro pp

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 20 euro
 • Annuleringsverzekering: 35 euro

Exclusief

 • Dranken aan tafel
 • Reis- bijstandverzekering (20 euro/ 5 dagen)
 • Annulatieverzekering; 35 euro pp

Exclusief

 • Dranken aan tafel
 • Reis-bijstandsverzekering ( 20 euro)
 • annulatieverzekering (35 euro) (Ticket vlucht en Strade niet recupereerbaar.)

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis en bijstandverzekering 36 euro/ 9 dagen

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 32 euro
 • Annuleringsverzekering: 45 euro
 • Maaltijden onderweg (heen en terugreis)

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandverzekering
 • Annulatieverzekering 

Exclusief

 • Reis-bijstand en annuleringsverzekering.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering (32 euro)
 • annuleringsverzekering (45 euro)

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-bijstandsverzekering: 32 euro pp
 • Annuleringsverzekering: 35 euro pp

Inclusief

 • Koffie voor vertrek
 • Ruime buffetbevoorradingen onderweg.
 • 's middags pasta, brood, drank...
 • Er rijd een minibusje mee achter de groep.
 • Assistentie wagens aanwezig.
 • Diensten van de mekaniekers.
 • Inzet 4 mobiele seingevers.
 • Bij aankomst een lekkere broodjesmaaltijd
 • Verzekering
 • BTW.

Gran Canaria

Prachtige wegen. Het hele jaar door de warmte van de Canarische zon. En steeds een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan!

Het lijkt erop dat Gran Canaria een eiland is dat werd gemaakt om te fietsen.  Rondrijden op Gran Canaria is nagenoeg fietsen zonder ander verkeer tegen te komen.  Van het ene dorp naar het andere, één met de stilte en de natuur...  Heerlijk fietsen noemen ze dat dan.

Zowel voor de ervaren fietsers als voor de pure recreant is het zalig om op de nieuw aangelegde en perfecte asfaltwegen zonder zorgen naar beneden te rijden. Natuurlijk moet je eerst op eigen kracht naar boven rijden om de sensatie van de afdalingen te voelen. Maar ook dat is zoveel plezieriger op deze asfaltwegen dan op korrelige baantjes vol met putten en kuilen.

Gran Canaria gaat er prat op, de beste wegen van Europa te hebben. Ontdek het zelf, samen met Flamme Rouge.

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis en bijstandverzekering
 • Annulatieverzekering
 • inschrijving Sporta Mon Ventoux*

*wie nog niet is ingeschreven is via Sporta kan dit ook vermelden dan brengen we dit graag in orde :) 

Exclusief

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering: 32 euro
 • Annuleringsverzekering: 45 euro
 • Maaltijden onderweg (heen en terugreis)

Tot op de fiets!

#fietsontdekbeleefgeniet

Praag, de gouden stad!

Praag is schitterend langs de Moldau gebouwd met de Karelsbrug als één van de mooiste bruggen. Voor fietsers blijft Praag lokken als eindbestemming van een lange fietstocht. Voor sportieve wielertoeristen plannen we vanuit West-Vlaanderen deze trip over 8  fietsdagen. De route voert langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden. Een mooi traject, steeds weer anders en nog met volop ruimte om je heen. Bij aankomst in Praag en een stadsbezoek reis je per vliegtuig terug naar Zaventem. Je fietst gemiddeld 150 km-170km per dag.

Exclusief

 • Eenpersoonskamer supplement
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Vliegtuigticket HT naar Milaan Malpensa.

Gegevens

Smissepad 1

8551 Heestert

Tel: +32 485 972 428

info@flammerouge.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven

Wij maken gebruik van cookies

De website van Flamme Rouge maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie