Toscane KW 15-19 mei 2019

E-bike vakantie in samenwerking met de Krant van West Vlaanderen.

Informatie
Programma
Inschrijven

Deze trip naar Italië mag je echt niet missen. Een leuke mix van sport, cultuur en zon. De #fietsontdekbeleefgeniet staat centraal tijdens deze reis. 

Onvergetelijke fietstocht door de Chianti streek en het klassiek Toscane. Ervaar hier het landschap als een kunstwerk. Fiets over smalle weggetjes en typische 'strade bianche' door de Val d'Orcia en het hart van de Chianti. Je ziet hier golvende heuvels met terracotta villa’s, statige cipressenlanen, knoestige olijfbomen en oude wijnstokken.

Je fietst langs schilderachtige dorpen en voornaam Europees erfgoed: Siena, Pisa, Greve, Volterra, San Gimignano en Florence. We overnachten in een prima centraal gelegen hotel en natuurlijk geniet je van pasta, pesto en Chianti.

Programma

Woensdag 15 mei 2019
Heenvlucht - Brussel – Pisa/ Firenze + Transfer naar hotel + middaglunch

De eerste dag staan wij in voor een middagmaal. De andere dagen is er telkens een vrij middagmaal en zullen de fietsgidsen jullie tips geven waar je best een hapje kan eten.
verzamelen aan de check in om 8.15. To Pisa FR3745

 • Brussels (Charleroi) - Pisa Wed, 15 may 2019 Departure time - 9.30 Arrival time - 11.20 (CRL) - (PSA)
 • Pisa - Brussels (Charleroi) Sun, 19 may 2019  Departure time - 19:00 Arrival time - 20:50 (PSA) - (CRL)

Eerste fietstocht: Verkenning regio Val D’ Elsa 40 km
Diner en relax
Briefing en fotoreportage: we houden eraan steeds een uitgebreide briefing te voorzien en de eerste fotootjes te bekijken onder de Italiaanse zon.


Donderdag 16 mei 2019 :
Een rijkelijk ontbijt
Tweede fietstocht: We fietsen naar Siena maar komen terug met de bus. Onderweg kan er gestopt worden voor een wijndegustatie. Siena en regio 60 km of 75 km

Siena is misschien wel de meest fotogenieke stad van Toscane. Het schelpvormige Piazza del Campo met de slanke Torre del Mangia die mooi afsteekt tegen de blauwe lucht, de smalle straatjes, stuk voor stuk deel van een eigen contrada, zoals de wijken in Siena heten. Tijdens de jaarlijkse paardenrace barst de strijd tussen de wijken los, een zeer bijzondere traditie die nog steeds in ere wordt gehouden.

Relax, diner briefing


Vrijdag 17 mei 2019:
Een rijkelijk ontbijt
Derde fietstocht: San Gimignano 60 km

San Gimignano staat ook wel bekend als het middeleeuwse Manhattan. Het stadje in Toscane heeft deze bijnaam te danken aan het grote aantal torens dat er in die tijd te zien waren. Het waren er toen maar liefst 72. Families bouwden tegen elkaar op. Hoe hoger de toren, hoe meer aanzien. In 1580 waren er nog 25 over.


Relax Diner Briefing


Zaterdag 18 mei 2019

Een rijkelijk ontbijt + uitchecken + bagagetransport Flamme Rouge

Vierde fietstocht : Fietsen naar Firenze 70 km

Overnachting nabij Firenze
Relax diner slotbriefing


Zondag 19 mei 2019
Ontbijt, uitchecken
Vrije dag in Firenze:

Florence is een van de mooiste steden ter wereld, heel veel mensen zijn het hier overeens.Maar Florence is meer dan alleen de Duomo, Uffizi en Palazzo Vecchio. In Florence kun je gezellig shoppen, lekker eten en rondkuieren in een van de tuinen die de stad versieren.


Vlucht naar Brussel vanuit Pisa.

Hotel

Hotel Park Hotel Chianti (Tavarnelle)**** en Villa La Stella (Firenze)

PARK HOTEL CHIANTI 
Gelegen in één van de meest fascinerende plaatsen van Toscane. Dit familiehotel is de ideale accommodatie voor uw verblijf in Toscane. Het ligt op een strategische positie, op slechts een paar minuten van Florence, Siena en van de mooiste middeleeuwse gehuchten van de Chianti-regio. In de omgeving ligt één van de beroemdste wijnhuizen van het gebied (Antinori nel Chianti Classico).
Ondergedompeld in het groen staat het personeel altijd met een lach klaar om uw vraag te beantwoorden. Klaar voor uw volledige ontspanning na de een fascinerende fietsrit.
Het hotel in de Chianti-streek, ideaal om u thuis te voelen en een authentieke ervaring te beleven.
Het hotel in de Chianti-streek, ideaal voor thuis en in de stad

VILLA LA STELLA – FIRENZE 
Hotel Villa La Stella beschikt over kamers met een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels en ligt in een rustige omgeving in de heuvels van Fiesole, op 5 km van het centrum van Florence. De bushalte is vlakbij (50m). Tien minuten bus en je staat in het betoverende centrum van Firenze.
De villa werd gebouwd op het einde van de 13de eeuw. Ze zeggen dat Dante Alighieri, eigenaar van een nabijgelegen villa, geregeld kwam wandelen in de privé tuin van Villa La Stella om inspiratie op te doen. De Villa is een plaats van rust, kunst en ook gebed. De Villa is momenteel in handen van de missionarissen van Mary Immaculate. 3% Van de opbrengsten van het hotel gaan naar ontwikkelingsprojecten in de derde wereld.
De kamers beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche en een bidet. Het ontbijt bestaat uit zoete en hartige etenswaren. De accommodatie heeft een grote, goed onderhouden tuin en een eigen kapel.

Prijs

899 euro pp

 • Prijs op basis van 30 deelnemers (beperkte beschikbaarheden)

Inclusief

 • Boeking en administratie
 • Vliegtuigticket HT Brussel-Charleroi-Pisa/ Florence
 • Lokale transfer vanuit Pisa, Florence naar het hotel
 • Transfer van Siena naar het hotel 
 • 4 nachten op basis van half pension in Park Hotel Chianti*** en Villa La Stella (Firenze)
 • Energierijk ontbijt
 • Lunchpakket over de middag 
 • Professioneel fietsvervoer en bagagetransport
 • Servicewagen ter plaatse met chauffeur
 • Professionel reisbegeleiders Flammerouge- KW
 • Voorbeeldroutes en programma op maat
 • Voorstelling meerdaagse in een gedetailleerd draaiboek

Exclusief

 • Transfer naar de luchthaven HT  (taxidienst)
 • Drankforfait  + bezoek en wijndegustatie Fattoria la Tancia (15 euro pp).
 • Huurfiets (135 euro pp)

E-bike in Toscane

Er zijn verschillende modellen van e-bikes. Er zijn e-bikes die geschikter zijn voor woon-werkverkeer, korte afstanden, recreatie, school of e-bikes die sportief zijn ingesteld. We zijn behoorlijk zeker dat er in de reisgroep dus ook een groot verschil zal zitten op de fietsen. Dan spreken we nog niet over het verschil in conditie.


Daarom zijn er twee begeleiders mee en zal er gefietst worden in twee groepen. Zie het een beetje als de A en B fietser bij de coureurs. Daar werken we met Flammerouge ook altijd in twee niveaugroepen. De afstand van de ritten en de snelheid van fietsen zal verschillend zijn.
We geven kort even aan met welke fiets je iets kan komen doen in Toscane. Vrees je dat uw fiets niet geschikt is voor deze trip dan kan je contact opnemen met Flammerouge (info@flammerouge.be) om bij ons een E-bike te huren. Gelieve geslacht en lengte op te geven bij reservatie.
PRIJS : voor 4 dagen 135,00 euro


E-bike voor woon-werkverkeer (kan in Toscane als de actieradius 90km is)
Deze e-bike is bedoeld voor intensief, dagelijks gebruik en varieert in actieradius van 20 tot 100 km. Over het algemeen hebben deze fietsen een standaardvorm en is de trapondersteuning begrenst op 25 km/u.


E-bike voor school, recreatie en kindervervoer (kan niet in Toscane)
E-bikes die zijn bedoeld voor ritjes van en naar school of het vervoer van kinderen zien er over het algemeen steviger uit en hebben de ruimte en mogelijkheid voor een bagagedrager, dit kan zowel voor als achter op de fiets. De actieradius van deze fietsen varieert van 10 tot 40 km. De trapondersteuning is begrensd op 25 km/u.


E-bike voor hoge snelheid (Kan in Toscane maar let op min actieradius van 80km)
Een e-bike voor hoge snelheden wordt ook wel een speed e-bike genoemd. Er zijn twee grote verschillen tussen een gewone speed e-bike en een gewone e-bike. Ten eerste de begrenzing op de trapondersteuning. Bij een normale e-bike stopt de trapondersteuning bij 25 km/u. Bij een speed e-bike stopt de trapondersteuning bij 45 km/u. Daaruit volgt ook meteen het tweede grote verschil: de wetgeving. Voor een gewone e-bike gelden de snorfietsregels, maar voor een speed e-bike gelden de bromfietsregels.


E-bike voor sportieve activiteiten (Kan zeker in Toscane)
De e-bike voor sportieve activiteiten is duidelijk te herkennen aan de vorm: hij lijkt nogal op een stevige mountainbike. Dit is ook precies de bedoeling van een sportieve e-bike. Ze hebben dikkere banden, een recht stuur en een sportzadel. Ze hebben ook lang niet allemaal een bagagedrager. Het gros van deze fietsen hebben een hoge begrenzing op de trapondersteuning, maar er zijn ook een aantal die een lage begrenzing hebben. De actieradius zit gemiddeld tussen de 90 en 150 km.

Gegevens

Smissepad 1

8551 Heestert

Tel: +32 485 972 428

info@flammerouge.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven