Transalpen 24-30 juni 2019 Volzet

Enkel nog plaatsen op aanvraag (reserve)

Informatie
Programma
Inschrijven

De Franse Alpen, dat is meer dan Alpe d’Huez, Galibier en de Croix-de-Fer. In deze zevendaagse rondrit vanuit Genève nemen we u mee naar enkele onbekendere pareltjes van de noordelijke Alpen. Cols die niet zo vaak werden bezocht door het profpeloton maar die uitblinken door hun ongerepte natuur, schitterende panorama’s en vooral ook door hun rustig verkeer. Geen colonnes van wielertoeristen, motorrijders en caravans die op drukke zomerdagen een pest kunnen zijn op de grote Alpencols. In deze rondreis staan genieten en rust centraal.

We doen cols met schitterende panorama’s zoals de Joux-Plane, de Col du Joly en de Montée de Bisanne. We rijden tussen de geiten op de Col de Joux-Verte. We gaan de Tour de France 2018 achterna en rijden over de schitterende stuwdam van het Lac de Roselend. We staan stil bij het indrukwekkende monument voor de overleden Maquis op de Plateau des Glières. Voor de liefhebbers van waanzinnige haarspeldbochten zijn er de Lacets de Montvernier en de onbekendere Col de l’Arpettaz. En met de Col de l’Iseran staat ook de hoogste bergpas van Europa op het programma. Kortom, een onvergetelijke ervaring voor de liefhebbers van het pure klimmen.

Programma

Inladen van de fietsen op 21-22 juni 2019

Maandag 24 juni 2019

Heenreis met het vliegtuig vanuit Rijsel naar Genève

Etappe 1 : Geneve – Thonon-les-Bains, 57 km, 750 hm

Lunch en mogelijkheid om om te kleden in een hotel nabij de luchthaven. Vervolgens schudden we de beentjes al los met een kort, golvend ritje langs het meer van Geneve.

Dinsdag 25 juni 2019

Etappe 2 : Thonon-les-Bains – La Clusaz, 140 km, 3.750 hm

De eerste etappe is al onmiddellijk een stevige brok. We klimmen door het ‘geitendorp’ Les Lindarets naar de top van de Col de Joux-Verte. We krijgen schitterende panorama’s op het Mont Blanc-massief vanop de Joux-Plane. En we sluiten de dag af met het pittige tweeluik Col de Romme-Col de la Colombière. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan de Col de Romme links laten liggen (letterlijk) en rechtstreeks naar de Col de la Colombière rijden.

Etappe 2 Piano : Thonon-les-Bains – La Clusaz, 133 km, 3.400 hm

Woensdag 26 juni 2019

Etappe 3 : La Clusaz - Albertville, 141 km, 3.250 hm

Deze etappe beginnen we met de korte en steile Col des Glières. Op de top kunnen we even stilstaan bij het indrukwekkende monument voor de verzetsstrijders die hier omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. We vervolgen onze weg over de mooie en rustige Col de Plan-Bois. Daarna rijden we over de Col de Croix-Fry en de Col des Aravis in de richting van onze aankomstplaats voor vandaag, Albertville. In de Piano-versie kan de Plan-Bois overgeslaan worden.

Etappe 3 Piano : La Clusaz - Albertville, 131 km, 2.750 hm

Donderdag 27 juni 2019

Etappe 4 : Albertville – Bourg-St-Maurice, 122 km, 3.750 hm

De etappe van de schitterende panorama’s ! Allereerst de Montée de Bisanne, een beest van een klim met een top die hoog boven de omringende valleien uitsteekt. Vervolgens is het de beurt aan de Col du Joly, een rustige, doodlopende klim. Boven wacht een indrukwekkend panorama op de Mont Blanc. In vogelvlucht is de top slechts 6 km van de Col du Joly verwijderd. Veel dichter kan je op asfalt niet komen ! Maar daar houdt het niet op. Langs de schitterende Col du Pré rijden we over de stuwdam van het meer van Roselend en zo verder naar de Cormet de Roselend. Een snelle afdaling scheidt ons nu nog van Bourg-St-Maurice waar we ons kamp opslaan.

Etappe 4 Piano : Albertville – Bourg-St-Maurice, 115 km, 3.400 hm

Vrijdag 28 juni 2019

Etappe 5 : Bourg-St-Maurice – St-Etienne-des-Cuines, 168 km, 3.250 hm

Eerst het goede nieuws, vandaag staan er maar 2 cols op het programma. Het slechte nieuws ? De eerste col is de langste col van Frankrijk. Over 47 kilometer overwinnen we maar liefst 2.045 hoogtemeters op weg naar de Col de l’Iseran, de hoogste bergpas van de Alpen. Na dit hoogtepunt gaat de rest van de rit in dalende lijn doorheen de Maurienne vallei. Maar vlak voor we onze eindbestemming bereiken, slaan de moedige zielen rechtsaf om zich te wagen aan de Lacets de Montevernier, een krankzinnige opeenvolging van 17 haarspeldbochten op 2 kilometer. En langs een indrukwekkende klifweg gaan we in één moeite door naar de Col de Chaussy, de laatste hindernis voor onze bestemming.

In de Piano versie kan je ook na de Lacets de Montvernier rechtsomkeer maken naar ons hotel

Etappe 5 Piano : Bourg-St-Maurice – St-Etienne-des-Cuines, 151 km, 2.500 hm

Zaterdag 29 juni 2019

Etappe 6 : St-Etienne-de-Cuines – Annecy, 154 km, 3.500 hm

We zetten de terugweg naar Geneve in over de legendarische Col de la Madeleine. De volgende 2 cols zijn echter een stuk onbekender. Sterker nog, de Tour de France kwam nog nooit over de Col de l’Arpettaz. Doodjammer, want deze mooie, rustige klim, met zijn talrijke haarspeldbochten, is een juweeltje. De laatste klim van de dag, de Forclaz de Montmin, biedt enkele schitterende panorama’s op het meer van Annecy.  De Col de l’Arpettaz ligt in een lusje dus die kan overgeslagen worden in de Piano versie van de rit

Etappe 6 Piano : St-Etienne-de-Cuines – Annecy, 117 km, 2.500 hm

Zondag 30 juni 2019

Etappe 7 : Annecy – Geneve, 77 km, 1.500 hm

Aangezien onze terugvlucht pas om 19.40 van de grond gaat hebben we nog ruim de tijd voor een ochtendetappe. En daarin voorzien we nog een laatste hoogtepunt, de Mont Salève.

Mogelijkheid tot omkleden en terugvlucht van Geneve naar Rijsel.

Hotel

We verblijven in ***hotels op basis van half pension.

Alle hotels hebben een afgesloten fietsgarage of de fietsen kunnen op de kamer. Het diner is steeds een driegangendiner. 

Prijs

960 euro pp

 • op basis van een tweepersoonskamer
 • eenpersoonskamer op aanvraag
 • Prijs op basis van 20 personen (maximaal 20 deelnemers!)

Inclusief

 • Vliegticket heen en terug naar Genève.
 • Vervoer van de fietsen met professioneel fietsvervoer
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension.
 • Ruime buffetbevoorrading voor, tijdens als na de ritten
 • Middagmaal pasta of broodjes met beleg + drank. = vol pension
 • Alle diensten geleverd door de mekanieker. (geen wisselstukken)
 • Wasservice in de hotels (om de 2-3 dagen)
 • Dagelijkse briefing
 • Fotoreportage
 • Servicewagen met mechanische assistentie
 • Bagagetranport tussen de verschillende hotels.
 • Professionele fietsbegeleiders en reisleider.
 • Péage, Brandstof voertuigen.

Exclusief

 • Hotel: geen dranken aan tafel.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatieverzekering.
 • Eventueel fueltoeslagen en luchthaventaksen verhogingen.

Gegevens

Smissepad 1

8551 Heestert

Tel: +32 485 972 428

info@flammerouge.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven